Kolumni: VPS:lle kyseenalainen ennätys

Vaasan Palloseura vieraili sunnuntaina Rovaniemen keskuskentällä.

VPS:lla oli takana 30 jalkapalloliigan ottelua, joista kahdeksan voittoa, 12 tasapeliä ja 10 tappiota.

Viimeiset 13 ottelua Vepsu oli pelannut ilman voittoja. Viimeisin voitto oli peräti kolmen kuukauden takaa.

Juha Malisen luotsaama kaimaseura RoPS oli tasapisteissä vaasalaisten kanssa ja askeleen edellä vain paremman maalisuhteen perusteella.

Ei katkennut pitkä voitottomien koitosten putki nytkään. Siitä pitivät huolen rovaniemeläiset. Napapiirin pojat näyttivät sen, ettei palloa pitämällä ottelua ratkaista, vaan siihen tarvitaan maaleja.

Tuulettaja on nähnyt pian päättyvällä kaudella kaikki Palloseuran Hietalahdessa pelaamat kotiottelut, joten tiedän vallan hyvin, mistä kirjoitan.

Tuulettaja ei tahdo millään ymmärtääkään esimerkiksi sitä, että kun on päästy jo vastustajan kuudentoista metrin rajalle, niin uutta aloitusta käynnistetään omalta maalivahdilta.

Maalit ratkaisevat ottelun ja joukkue, joka on tehnyt niitä enemmän, on ainakin siinä ottelussa parempi. Työvoittoa futiksessa ei tunneta. Painissakin se sääntö poistui jo aikoja sitten.

Vepsu onkin viimeisen kolmen kuukauden ajan ollut lepsu.

Ei tuonut vaasalaisille lohtua sekään, että naapurikaupungin SJK joutui tiukoille sarjapaikastaan taistelevaa Kemin Palloseuraa vastaan. Maaleja mätettiin tasatahtiin ja kummankin joukkueen pistepussi kasvoi yhdellä.

Seinäjokelaiset ovatkin nyt seitsemän pistettä vaasalaisia edellä, kun sarjassa on vielä kaksi ottelua pelaamatta.

Sportillakin paha putki. Jääkiekkoliigassa Vaasan Sportilla oli sunnuntaina mahdollisuus katkaista kolmen peräkkäisen ottelun tappioputki, kun se kohtasi sarjakolmosen JYP:n.

Jyväskyläläiset ovat voittaneet tähän asti pelaamistaan otteluistaan kahdeksan, kun vastaavasti kotijoukkueen voitollisen koitosten määrä on neljä.

Niinhän siinä sitten kävi, että jyskäläiset näyttivät Sportille kaapin paikan. Eihän sille mitään voi, kun parempi voittaa.

Sport on pelannut nyt 15 ottelua, eli sillä on sarjaohjelmasta neljäsosa takanapäin. Joukkue on yhdentenätoista eli juuri sillä paikalla, mihin sen taitotaso Tuulettajan mielestä tällä hetkellä riittää.

Tappioputki siis jatkui.