Kolumni: Vepsun futiskausi päättyi tappioon

Jalkapallon Veikkausliiga saatiin viikonvaihteessa päätökseen.

Seurahistoriansa 28. Suomen mestaruuden nappasi Helsingin Jalkapalloklubi. Kausi oli Klubille täydellinen, sillä joukkue voitti myös Suomen cupin.

Mika Lehkosuon valmentaman HJK:n mestaruusvuosi on vailla vertaa. Ykköstila tuli 20 pisteen erolla Kuopion Palloseuraan ja Tampereen Ilvekseen.

Kauden aikana se kärsi ainoastaan kolme tappiota, vieraissa Vaasan Palloseuralle ja kotona kahdesti Rovaniemen Palloseuralle. Lisäksi HJK teki 78 maalia ja päästi omiin ainoastaan 16 maalia.

Voi-voi Vepsua. Oman palloseuramme kausi meni hienosti sujuneiden europelin jälkeen täysin sekaisin. Pitkä voitoton kausi meni poikki viimeisessä kotipelissä, mutta päätöskierroksella VPS hävisi taas, nyt sarjasta putoavalle JJK:lle 2–0.

Vepsun koko kauden statistiikka ei mairittele: Sarjasijoitus kahdeksas, 33 ottelua saldolla 9–12–12 ja maalieron ollessa 38–51. Loppukausi meni täysin pelailuksi, kun sarjapaikkakin oli jo varmistunut.

Vältän yleensä jossitteluja, mutta mitä jos tuo huono jakso olisikin osunut heti sarjakauden alkuun? Ei enää tällaisia tappioputkia VPS!

Nyt on koko organisaatiolla analyysien ja kasvojenpesun aika.

Sportillakin takkuaa. Kiekkoliigassa Vaasan Sport sai lauantaisella jatkoaikavoitollaan KooKoosta poikki seitsemän pelin voitottaman putkensa.

Iltaa aikaisemmin Sport tuhrit samassa hallissa 0–3 -johto tappioksi. Kotisohvalta ottelua katsoneena, tuli kerrankin ikävä Juhani Tammista. Siinä oli mies, joka tiesi oikea-aikaisten aikalisien merkityksen.

Kiekossa marginaalit ovat pienet, joten hieman tarkkuutta otteisiin, niin Sport pystyy voittamaan sarjassa kenet tahansa. Liiga jatkuu Sportin osalta kahdella kotiottelulla. Keskiviikkona kohdataan sarjakärki Oulun Kärpät ja perjantaina Kuparisaareen saapuu Turun Palloseura.

Onnea Vasama! Urheiluseura Vaasan Vasama juhli viikonvaihteessa satakymppisiään. Vasama on perustettu vuonna 1907.

Tiesittekö muuten, että moni vaasalainen erikoisseura on saanut alkunsa Vasamasta. Näitä ovat ainakin Vaasan Palloseura, Vaasan Maila, Vaasan Voima-Veikot ja Vaasan Vasamattaret.