Kolumni: Valtoselle kenkää

Niinhän siinä nyt sitten kävi. Tomek Valtosen valmentajasopimus purettiin yhteisymmärryksessä, kuten tapana on sanoa.

Mies ehti toimia Sportin päävalmentajana neljän vuoden ajan. Jäljellä olisi ollut vielä yksi vuosi ja optio seuraavastakin. Menestys on ollut kuitenkin surkeaa.

Viime vuonna joukkue sijoittui sentään toiseksi viimeiseksi, mutta tänä vuonna jumboksi. Taloudellisesti edullisempaa onkin pistää yksi mies ulos kuin koko joukkue. Sportia pyörittävän osakeyhtiön johto puhuu nyt uudesta alusta.

Kauden lopulla lähdettiin tyhjennysmyyntiin, vaikka yhtiön hallituksen puheenjohtaja vakuutti, ettei sellaista tule. Oli kuitenkin pakko. Kausikorttilaiset petettiin.

Yleisö äänesti jaloillaan ja kaudesta tuli taloudellisesti vaikea. Puhutaan parin sadan tuhannen euroa tappiosta.

Seura on luvannut ilmoittaa uuden valmentajan nimen kuluvan viikon aikana. Ehkäpä se on jo tänään kaikkien tiedossa.

Valtosta kyvykkäämpiä valmentajia on vapaana joitakin, joten varmasti Sportin tasoinen johtokin löytää niistä omansa.

Mihin sitten Valtonen suuntaa, se jää nähtäväksi. Tuulettaja rohkenee olettaa, ettei kovin monta halukasta ottajaa löydy.

Liiga on suljettu. Kukaan ei putoa eikä Mestiksestä voi nousta liigaan. Kilpailullisuus on jääkiekkoliigasta kaukana. Se on Sportin onni, mutta näin liiga sahaa omaa oksaansa.

Fusal jännittävämpi. Futsal-liigassakin vaasalaisjoukkue jäi viimeiseksi. Liigassa viimeiseksi jäänyt joutuu hakemaan vauhtia divarista, eli Ruutupaidat. Futsalissa toimitaa urheilullisin perustein.

Mielenkiintoista futsalissa on se, että moni liigajoukkueista tulee pieniltä paikkakunnilta. Tästä hyvänä esimerkkinä olkoon vaikkapa Sievi, joka sijoittui runkosarjassa toiseksi.

Romar se jaksaa yrittää. Vaasalainen alppinisti Andreas Romar ei ole tämän kauden aikana menestynyt harrastamassaan lajissa. Koreassa ei tullut menestystä Sijoitukset 31, 31 ja 28 puhuvat omaa kieltään.

Mies kilpaili lauantaina maailmancupin syöksyssä Norjan Kvitfjellissä ja tuloksena oli 45:s sija runsaat 2,5 sekuntia voittajalle hävinneenä. Tuulettaja ehdottaa, että Romar ryhtyisi vähitellen etsimään itselleen niitä oikeita töitä.

Joni Mäki nousukiidossa. Vaasalainen, mutta Pyhäjärven Pohtia edustava maastohiihtäjä Joni Mäki nappasi Suomen mestaruuden 23-vuotiaitten sarjassa Tampereella.

Joni voitti 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan niukasti, mutta vakuuttavasti, vaikka olikin sairastellut ennen kisaa.

Sunnuntaina Joni otti jo toisen mestaruuden, nyt 30 kilometrillä. Tuulettaja rohkenee toivoa, että tästä Jonin ura lähtee nousukiitoon.