Kolumni: Uusi vuosi, samat metkut

Vaasan Sportin tilanne on tällä hetkellä sekava. Tuntuu paikoin siltä, ettei organisaatiossa oikea käsi tiedä mitä vasen tekee.

Seura on riitautunut kannattajien kanssa, tappioputkesta ei tunnu olevan pääsyä pois, kapteeni kaupattiin pois, ja viimeisenä oli Tomek Valtosen kommentit koskien Sam Povoroznioukia.

Ammattitermein Tomek heitti pelaajansa ”bussin alle,” eli suolasi hänet medialle. Eikä siinä vielä kaikki.

Urheilutoimenjohtaja Jämsä on tästä ollut täysin tietämätön, vaikka lehdistötilaisuus on netissä kaikkien katsottavana. Hänen tehtävänkuvaan kuuluisi tietää mitä pelaajien ja valmentajien välillä tapahtuu, erityisesti jos valmentaja katsoo, ettei pelaaja mahdu jatkossa kokoonpanoon.

Tätä touhua kun seuraa sivusta, niin melkein toivoisi, että SM-liiga olisi avoin, ja Sportia uhkaisi putoaminen Mestikseen.

Sportin venettä ei tällä hetkellä ohjaa kukaan. Juhani Tammisen aikana mentiin sentään täyttä vauhtia kohti pahimpia myrskyjä, mutta mentiin sentään jonnekin. Sekin on – näin jälkikäteen ironista kuin onkin – joskus parempi kuin olla ajopuuna.

Nuorten pettymys. Nuorten MM-kisat päättyivät suomalaisittain nolosti. Heti ensimmäisellä kerrasta poikki -ottelussa oli Suomen paluumatka alkanut.

Suomen nuoret leijonat pelasivat pelokkaasti, siirtelivät vastuuta turhaan, ja pettyivät Tshekkiä vastaan rankkareille venyneessä ottelussa.

Sinänsä melkein hyvä, että takkiin tuli jo tässä vaiheessa, sillä mitalijoukkueet Kanada, Ruotsi ja USA olivat kovassa iskussa isoissa peleissä.

Vaasalaisittain harmi, ettei Robin Salo saanut kunnon näyttöpaikkaa missään ottelussa.