Kolumni: Upeat jäähyväiset

VPS pelasi kauden viimeisen kotiottelunsa perjantaina. Olihan siitä ehtinyt kulua jo parisen kuukautta, kun Vepsu viimeksi kotikentällään ottelun voitti. Tai voitti ylipäätään ottelun.

Ja mikä lopetus se olikaan! Takaa tasoihin, ja lopulta ohi viimeisellä minuutilla.

Veli Lampi ja Ville Koskimaa päättivät Vepsu-uransa tuohon otteluun, toki siis kotikentällä, sillä yksi ottelu on vielä pelaamatta.

Lampi otettiin vaihtoon toisella jaksolla, ja seisovin aplodein, sekä upean kannustuksen saattelemana kapteeni tuli vaihtoon. Kapteenin nauhaa toisella jaksolla kantanut Ville Koskimaa sai samat suosionosoitukset hetkeä myöhemmin.

Ja kun VPS ottelun voitti, olisiko ollut parempaa lopetusta kuin vaasalaisen Sebastian Strandvallin tekemä voittomaali kannattajien silmien edessä. Tuuletukset katsomossa, mutta siitä saatu varoitus tuskin mieltä painaa.

Lampi ja Koskimaa vielä palasivat koko joukkueen kanssa kentälle, kiittelemään ja hyvästelemään kotiyleisönä.

Mahtava lopetus kaudelle Elisa Stadionilla, vaikka tulokset tällä kaudella eivät niin hyviä olleetkaan. Onnea jatkoon Veli ja Ville!

Sport kyntää. Jotakin on pielessä Vaasan Sportin pelissä. Kuusi viimeistä ottelua on mennyt voitoitta, vaikka peli näyttää ihan hyvältä.

Tehottomuus vaivaa suunnattomasti, ja se korostuu surkeassa ylivoimapelissä. Ikään kuin pelaajat lamaantuisivat ylivoimalla, eikä kukaan osaa tai uskalla ottaa vastuuta. Peli seisoo, ja kiekko ei liiku lavasta lapaan, ja alueelle pääsykin tuntuu olevan vaikeaa.

Tästä on tulossa pitkä ja synkkä kausi, ellei hiljalleen ala voittoja tulemaan. Keväämmällä on turha odottaa katsojia, jos pudotuspelipaikka on mennyttä.

SB Vaasa liitää. Jos menee jäisessä kaukalossa hieman alavireisesti, mattopohjaisessa kaukalossa on meno parempaa.

SB Vaasa on varsin kovassa iskussa, ja on voittanut lähes kaikki pelaamansa ottelut. Hienoa nähdä miten omat pojat Tero Saaristo ja Kari-Matti Viinamäki latovat maaleja hurjaan tahtiin, ja valmennuskin uskaltaa antaa roimasti peliaikaa omille junioireille.

Ja se Markkanen! Lauri Markkanen on ollut odotetun kova myös NBA:ssa. Pitkänhuiskea suomalainen herätti EM-kisoissa monien silmät, mutta harva osasi epäillä näin kovaa starttia myös NBA:ssa.

Kahden ottelun perusteella toki aika karkea arvio, sillä kautta on vielä useampi kuukausi jäljellä.

Ja vaasalaisittain oli myös hienoa lukea, miten neljä nuorta jenkkifutislupausta hakivat PM-kultaa Suomen U17-maajoukkueessa.