Kolumni: Tuuletus-Ikkuna

Ei suihkinut vaasalaissuksi Itävallan Seefeldin maailmancupin kisoissa. Rytmihäiriöistä kärsivä Matias Strandvall oli vapaan sprintin karsinnoissa vasta 88:s.

Tuskin koskaan aikaisemmin Strandvall on jäänyt näin kauaksi kärjestä. Ei ainakaan sprinttimatkalla. Toinenkaan vaasalainen, Joni Mäki, ei selvinnyt karsinnasta eriin. Mäen sijoitus oli 41:s.

Strandvallilla oli aikomus osallistua sunnuntaina Italiassa hiihdettyyn 70 kilometrin pituiseen Marcialonga-hiihtoon, mutta suunnitelmat muuttuivat. Nyt miehen tavoitteena on kilpailla Ruotsissa Vaasa-hiihdoissa.

Jos ei sprintistä tullut menetystä, ehkä sitten toisesta ääripäästä. Vaasa-hiihdon pituus on Tuulettajan muistikuvan mukaan 90 kilometriä.

Kova kolmikko. Huomattavasti paremmin onnistuivat sunnuntaina 15 kilometrin yhteislähtökisassa Matti Heikkinen, Iivo Niskanen ja Lari Lehtonen.

Poikien kunnosta ei tarvitse olla huolissaan ja todennäköisesti myös Lehtonen nappasi itselleen olympiapaikan.

Miehet tulivat lähes peräkkäin maaliin. Heikkinen parhaana suomalaisesta jäi voittaja Dario Golognasta vain vajaa 13 sekuntia.

Krista Pärmäkosken sairastuminen aiheuttaa huolta. Tuulettajakin pitää Pärmäkoskea yhtenä kovimmista mitaliehdokkaistamme, joten nyt täytyy toivoa, että kuumeesta kuntoutuminen tapahtuu nopeasti. Sitä varten Pärmäkoski palasi sunnuntaina kotiin viimeistelyleiriltään Seiser Almista.

Baanalla pysyttävä. Vaasalaisten olympiakisoihin lähtevien alppinistien Andreas Romarin ja Samu Torstin tämän kauden suoritukset eivät ole nousseet kovinkaan korkealle. Kisoihin pääsy oli siis lottovoitto molemmille.

Tuulettaja rohkenee kuitenkin toivoa, että herrat tekevät kauden parhaat suorituksensa kisoissa. Hartain toivomus on, että pysyisivät edes baanalla. Kahdeksan parhaan joukkoon selviytyminen mitalisijoista puhumattakaan on kaukainen uni.

Naiset parhaita. Vaasan Sportin naisten jääkiekkojoukkue otti arvokkaan voiton, kun se kukisti kovan kilpakumppaninsa Rovaniemen Kiekon Mestiksen mittelössä.

Sport johtaa sarjaa viiden ottelun jälkeen ja se on voittanut kaikki ottelunsa. Taitaakin olla ihan liiga-ainesta.

Miesten edustusjoukkuekin voitti lauantaina Ässät – jatkoajalla. Takana on kolmen ottelun voittoputki, mutta paikka SM-liigassa on edelleen viimeinen, eli 15:s. Viimeiseen pudotuspelipaikkaan on pitkä matka.

Myös seuran A-, B- ja C-juniorit pelaavat ikäryhmiensä alempaa loppusarjaa. Menestys antaa odottaa vaasalaisia jääkiekkoilijoita.

Hyvää palautetta. Vaasan IFK pisti SJK:n varsin tiukoille lauantaina Seinäjoella pelatussa harjoitusottelussa.

VIFK johti puoliajalla ottelua 1–0, mutta liigajoukkueen rutiinilla isännät tekivät toisella puliajalla voittoon tarvittavat kaksi maalia.

SJK:n valmentaja Tommi Kautonenkin äityi kehumaan vastustajaansa toteamalla, että ”kohtasimme hyvin organisoidun joukkueen, hyvä vastus meille.”