Kolumni: Tuskan kausi päättyy

Jääkiekon liigakausi päättyy tällä viikolla, siis Vaasassa. Monella muulla liigapaikkakunnalla vielä jatketaan kautta pudotuspelien merkeissä.

Sportin tämän kauden esitykset sekä kaukalossa että sen ulkopuolella, eivät ansaitse mitään sen enempää, mitä tällä hetkellä on saatu. Housuun on päästetty kaikilla tuloksen mittareilla, sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

Joukkue oli paperilla paras, mitä Kuparisaaressa on koskaan nähty. Silti Sport on voittanut vain 11 ottelua varsinaisella peliajalla. Täysin ilman pisteitä oli jääty reilusti yli puolessa otteluista. Ja kun kausi läheni loppua, Sport tyhjensi kaikki myytävissä olevat pelaajat muihin seuroihin.

Sportin ihan oma vika. Vika ei ole yksinomaan Sportissa, vaan sarjajärjestelmässä, joka tämän mahdollistaa. Kun putoamispelkoa ei ole, voi myydä kaikki pelaajat pois rahansäästötarkoituksessa.

Tällä kuitenkin pyllistetään päin maksavia asiakkaita. Kausikorttilaiset varmasti ovat vihaisia, kun kauden lopussa joutuu katselemaan merkityksetöntä räpiköintiä, ja väkeä päästetään halliin kaikenlaisilla vippaskonsteilla, että saadaan katsomoihin edes joku istumaan.

Sport kyllä kovasti lupasi, että ”tyhjennysmyyntiä ei tule.” Ilmeisesti tämä on ollut jotakin muuta?

Ei voi mennä huonommin. Sportilla on ensi kevääksi ja kesäksi kädet täynnä tekemistä, että seuraava kausi menisi paremmin. Tai eihän se voi huonommin mennä?

Yksi asia millä tyhjennysmyyntejä perusteltiin, oli lupaus omien nuorten pelaajien peluuttamisesta. Sekään ei ole toteutunut, kun kaikki kokoonpanoon nostetut nuoret ovat käyneet otteluissa jäällä vain imagomielessä, pari vaihtoa per ottelu.

Kyllä niitä nuoria voisi peluuttaa paljon enemmän, kun tuloksilla ei ole enää mitään väliä. Todella paljon enemmän.

Tiistaina on pelattu toiseksi viimeinen kotiottelu, mutta tulevana lauantaina olisi korkea aika antaa nuorille niitä paljon puhuttuja peliminuutteja.

Lopuksi positiivistakin. Jotakin positiivista sentään tähänkin. VPS on aloittanut alkavan kauden todella pirteästi ja rohkeammin.