Kolumni: Superia tarjottiin

Viime viikonvaihde oli superia tulvillaan. Lauantaina ratkottiin salibandyssä sekä miesten että naisten mestaruudet.

Superfinaalit pelattiin Helsingissä ja naisten mestaruuden voitti hieman yllättäen SB-Pro Kauniaisista. Miesten puolella Suomen mestaruuden vei koko kauden varmasti pelannut Classic Tampereelta. Salibadyssä ratkaistiin siis mestaruudet kerrasta poikki -systeemillä.

Takavuosien menestyjäjoukkue Seinäjoen Peli-Veljet oli tällä kaudella vaisu. Tiedot kuitenkin kertovat, että seura yrittää uutta tulemista ja on varteenotettava tekijä tulevaisuudessa.

SB Vaasa jatkaa pelejään samassa sarjassa kuin edelliselläkin kaudella. Joukkue menetti päävalmentajansa Ouluun, mutta valmennusvastuun ottaa kontolleen seuran toiminnanjohtaja Jukka Leino.

Mannerille mestaruus. Jääkiekkoliigassa vaasalaisen Mikko Mannerin luotsaama Oulun Kärpät on voimakkaasti kiinni mestaruudesta, sillä taskussaan jo kolme voittoa. Tätä lukiessanne poika saattaa jo saunoa Oulussa.

Tuulettaja rohkenee uskoa, että Manner miehistöineen hoitaa mestaruuden Pohjois-Pohjanmaalle. Se jälkeen jääkiekkokansa voi jatkaa lajin parissa vielä toukokuussakin, kun Tanskassa pelataan maailmanmestaruudesta.

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinenkin ovat viimeisimmän tiedon mukaan joukkueessa.

Eläkeläisten juhla. Kansallispelimme superpesis vihellettiin viikonvaihteessa käyntiin Fuengirolassa Espanjassa. Lapuan Virkiä voitti Lappeenrannan Pesä-Ysit ja Vimpelin Veto kukisti Imatran Pallo-Veikot.

Naisten ottelua seurasi runsaat 2 000 silmäparia ja miesten lähes 3 000. Suomalaiset eläkeläiset siellä nauttivat pesiksestä.

Katsojamäärät ovat Tuulettajan mielestä merkittäviä, sillä Suomen jalkapallon pääsarjassa lauantaina Lahdessa ja Seinäjoella sekä sunnuntaina Maarianhaminassa katsojamäärät jäivät alle kahden tuhannen.

Kansallispeli kiinnostaa suomalaisia ulkomaillakin.

RoPS johtaa. Veikkausliigaa johtaa hieman yllättäen Rovaniemen Palloseura. Se on voittanut kaikki neljä otteluaan. Sarjan kestosuosikki HJK hävisi kotikentällään Kuopion Palloseuralle ja on kolme sarjapistettä rovaniemeläisten takana.

Vaasan Palloseura haki sunnuntaina yhden sarjapisteen Maarianhaminasta ja on sarjassa viidentenä kaksi pistettä SJK:n takana, tosin ottelun vähemmän pelanneena. Tänään Palloseura kohtaa Hietalahdessa Tampereen ilveksen.