Kolumni: Piirit pienenevät

Kevään merkki on loska, ja jääkiekon tärkeimmät ottelut. Loskaa ei tänä keväänä ole vielä pahemmin näkynyt, mutta jääkiekossa on käsillä kauden isoimmat ottelut. Suomessa on pudotuspelisarjat täydessä käynnissä, ja ensimmäiset neljän sakkiin päässeet saattavat olla jo tässä vaiheessa tiedossa.

Jokerit oli taas pudotuspelijoukkue KHL:ssä, mutta jälleen kerran kausi päättyi Narreilta liian aikaisin. Ei auttanut edes pitkälle seuraavaan päivään asti pelatun ottelun jatkoaikavoittokaan nostamaan Jokereita ottelusarjan voittoon. Samalla Suomi-kiekon seuraava potentiaalinen iso nimi, Eeli Tolvanen, siirtyi Nashvilleen, kun Jokereilla alkoi kesäloma.

Rapakon taakse suuntasi myös Sportin puolustaja Joni Tuulola. Iso menetys Sportille, mikäli Tuulola lyö itsensä läpi farmisarjassa, eli ensi kauden osoitteen ollessa silloin Chicago.

Jotakin positiivista kuitenkin tämä sopimus tarkoittaa, sillä Sport rikastuu Tuulolan sopimuksesta. Ei paljoa, mutta jokainen sentti on Sportin kauden tuloksen parantamiseen tarpeen. HPK kasvattajaseurana tienaa paljon enemmän.

Viikon kysymys. Mikä yhdistää nimiä Miikka Kiprusoff, Niklas Bäckström, Pentti Lund, Teemu Selänne, Saku Koivu, Jari Kurri, Tuukka Rask, Jere Lehtinen?

Moni varmasti tiesikin, mutta kyseessä ovat suomalaiset NHL-pelaajat, jotka ovat voittaneet henkilökohtaisen palkinnon, osa useammankin.

Tänä vuonna listaan ovat vahvasti ehdolla Patrik Laine parhaana maalintekijänä, Alexandr Barkov parhaana puolustavana hyökkääjänä, ja josko Pekka Rinne voittaisi vihdoin parhaan maalivahdin palkinnon.

NHL:n runkosarjaa kestää vielä pari viikkoa, ja sitten ovat äänestykset päättyneet ja kaikki pisteet tehty.

Lund toki oli jo kanadalaistunut voitettuaan NHL:n vuoden tulokkaan palkinnon, mutta syntynyt hän oli Karijoella.