Kolumni: Ovet käyvät Kuparisaaressa

Vaasan Sport teki sen, mitä on osittain jo odotettukin: muutoksia joukkueeseensa.

Ville Viitaluoma ja Rasmus Rinne saivat väistyä, ja tilalle saapui kanadalainen Andrew Kozek sekä oman kaupungin poika Jonathan Iilahti. Maaottelutauon aikana uutisoitiin myös joukkueenjohtaja Miko Malkamäen lähdöstä.

Sportin pelillinen menestys ei ole ollut lähelläkään odotettua, joten muutoksia oli tulossa. Silloin usein kalleimmat pelaajat saavat väistyä, ja tilalle hankitaan edullisempia. Sitä varmasti Kozek ja Iilahti ovat.

Nyt heidän pitäisi onnistua myös kaukalossa, että pelaajavaihdokset otettaisiin vastaan positiivisella tavalla. Positiivista on toki se, että joukkueessa on yksi vaasalainen lisää.

Tähtisikermiä ikävä. Leijonien otteita katsottuani, on ollut vaikea hahmottaa, että tämän EHT-joukkueen runko muodostaa Olympialaisten leijonajoukkueen selkärangan.

Olympialaisissa on nähty vuodesta 1998 maailman parhaat pelaajat mukana. Siitä saakka on NHL sallinut pelaajiensa osallistumisen.

Nyt NHL sanoi ei. Syy on se, että pelaajien vakuutusmaksut ovat tähtitieteelliset. NHL hyödy mitään pelaajiensa osallistumisesta olympiamittelöihin, kun PR-arvoa ei voi rahalla mitata.

Edellisten Olympialaisten tarjoamien tähtitarjoiluiden jälkeen tulevat Etelä-Korean kisat tuntumaan väljähtäneeltä. Todella väljähtäneiltä. Ikävä tulee NHL:n supertähtiä.

Selänne kunniakerhoon. Teemu Selänne pääsi toisena suomalaisena jääkiekon Hall of Fameen. Jari Kurri on ansaitusti jo aateloitu kunniakerhoon, ja Selänteen jälkeen pitää hetki odotella seuraavaa suomalaista.

Hienoa oli, että Selänteen ystävä ja pitkäaikainen ketjukaveri Paul Kariya pääsi samalla ovenavauksella Hall of Famen jäseneksi.

Selänne pelasi todella pitkän ja menestyksekkään uran, mutta Kariyan ura jäi vajaaksi, ja päättyi useiden aivotärähdysten jälkeen.

Lopettamisen jälkeen Kariya otti etäisyyttä jääkiekkoon, mutta tuttu hymy ja virne palasi kasvoille veteraaniottelussa, kun numero Kariya teki maalin – kenen muunkaan kuin Selänteen syötöstä.