Kolumni: Mestaruuksia jaossa

Huhtikuu on vuodesta sitä aikaa, jolloin taistellaan Suomen mestaruuksista.

Jääkiekkoliigassa mestaruus on neljän joukkueen ulottuvilla. Välierissä kohtaavat Kärpät ja HIFK sekä TPS ja viime kauden mestari Tappara.

Tasaisia ja mielenkiintoisia otteluita on odotettavissa. Finaalipaikat ratkeavat neljällä voitolla, joten kotiedusta on melkoinen hyöty, mikäli mennään aina seitsemänteen koitokseen.

Naisten puolella finaali käydään Kärppien ja llveksen välillä. Tätä kirjoitettaessa voitot ovat tasan ja kotietu on tamperelaisilla. Nuorten puolella finaalissa ovat Kärpät ja Kalpa. Oululaiset ovat tällä hetkellä lähempänä mestaruutta.

Kärppien menestystä ei voi olla ihailematta. Tuulettaja rohkenee toivoa, että vaasalaislähtöinen päävalmentaja Mikko Manner vie Kärpät jopa mestaruuteen asti.

Sportin ottelut päättyivät jo maaliskuun alkupuolella. Nyt joukkue yrittää uutta tulemista valmentajavaihdoksen, yksivuotisten pelaajasopimusten sekä entisen toimissaan jo epäonnistuneen seurajohdon voimin.

Nostalgisia muistoja. Lentopalloliigassa mestaruutta puolustaa VaLePa Sastamalasta. Joukkue on selvittänyt tiensä finaaliotteluihin ja vastustajaksi tulee Hurrikaani Loimaalta. Kotietu on sastamalaisilla.

Naisten liigassa mestaruus on kahden tutun joukkueen kauppa, kun LP Viesti Salosta ja HPK Hämeenlinnasta kohtaavat.

Tässä kohtaa Tuulettaja muistelee hartaudella 1980–90 lukuja, jolloin Vaasan Vasaman flikat olivat samassa tilanteessa peräti yhdeksän kertaa.

Pohjanmaalla köyhää. Miesten koripalossa Kauhajoki on sarjataulukossa toisena, joten Etelä-Pohjanmaalle voidaan odottaa jopa mitalia.

Miesten Futsalin pääsarjassa FS Futsal on vielä mestaruustaistossa mukana, joten Keski-Pohjanmaalle on odotettavissa jopa mitali. Vain Pohjanmaa on jäänyt kaikkien näiden karkeloiden ulkopuolelle.

Valmentaja lähti. Salibandyssä Seinäjoen SPV oli vaisu ja hakee uutta tulemista.

SB Vaasan kausi päättyi divarissa ilman nousutoiveita. Joukkue on heittänyt verkot vesille uuden päävalmentajan löytämiseksi, sillä kaksi vuotta joukkuetta valmentanut Jani Lipsanen lähti.

Lipsanen löysi uuden kodin Oulusta liigaseura-OLSista, missä hän toimii lajivastaavana sekä edustusjoukkueen päävalmentajana.

Suomalainen ei voita. Ensi lauantaina käynnistyy jalkapalloliiga. VPS kohtaa kotiareenallaan FC Interin ja SJK saa vastaansa PS Kemin.

Tuulettaja on huomannut, Veikkausliigassa on melkoinen määrä pelaajia, joiden nimi on suomalaisille melkoisen vaikea lausuttavaksi. Palloseurassakin on kymmenkunta sellaista pelaajaa.

Pesäpallossa voittaa vielä aina suomalainen, mutta näin ei ole jalkapallossa. Mihin oletkaan menossa suomalainen jalkapallo!