Kolumni: Kuparisaaressa uusi kuningas

Vaasan Sportin osalta totaaliseen mahalaskuun päättyneen liigakauden viimeinen näytös oli päävalmentaja Tomek Valtosen potkut. Häntäpään seuroista myös toinen, aikansa kabinettinousija, Jukurit erotti ykkösvalmentajansa Risto Dufvan.

Vaasaan löytyi uusi luotsi nopeasti, ja yllättävänkin läheltä. Sportin oman kiekkokoulun kasvatti, 42-vuotias Ari-Pekka Pajuluoma, ryhtyy omien samojensa mukaan kuninkaaksi omalla maallaan. Ei sentään aurinkokuninkaaksi, luojan kiitos.

Vaasalaisille Pajuluoma on kotoisammin pelkkä Maukka.

Ei käy katteeks. Uuden päävalmentajan tehtävä ei ole kadehdittava.

Nyt pitää palauttaa pikaisesti usko vaasalaiseen kiekkoiluun. Kaikkien olisi puhallettava samaan hiileen. Myös Sundomin puoleinen päätykatsomo on saatava taas liekkeihin.

Pelaajahankinnoissa ollaan taas kerran auttamattomasti takamatkalla. Vaasa on tehtävä pelaajille kiinnostavaksi paikaksi tulla ja olla. Sitä se ei nyt ole.

Urheilutoimenjohtaja Markus Jämsän uusia värväyksiä odotetaan mielenkiinnolla. Haaveissa olisi löytää Kuparisaareen muutama kiekkohelmi, jota ei tarvitse heti tammikuussa realisoida.

Helppoa se ei varmasti ole.

Naiset liigaan! Vaasalaiset kiekkonaiset osoittivat, että kaupungistamme voi nousta pelaamallakin pääsarjaan. Sportin naisjoukkue varmisti Mestiksen viimeisellä kierroksella nousunsa liigaan. Onnittelut naisille ja päävalmentaja Mika Nummelle.

Muutama varoittava sana on paikallaan. Nyt se työnteko vasta alkaakin. Naisten liiga on varmasti aivan eri maailmansa kuin Mestis.

Huolestuttavalta kuulostaa myös, ettei Sportissa ole tehty vielä mitään tulevan kauden eteen. Näin ovat asiat ainakin nykyisen valmennustiimin mukaan.

Naisten liigajoukkue pelaa Sportin junioriorganisaation alaisuudessa.

Klubi jyräsi. Vaasan Palloseurakin pelaa jo tosi pelejä. Suomen Cupissa arpa oli langettanut vastaan HJK:n vieraissa, ja se tiesi kylmää kyytiä. Viiden pelaajan puolustuslinjalla pelannut VPS otti selkäänsä numeroin 4–1.

Suomifutista kuvaa hyvin se, että tulevaisuus on aivan muissa pelaajissa kuin ennen vanhaan, silloisissa kotoisissa jarilitmasissa ja arihjelmeissä. Maalintekijät tuossa ottelussa olivat O´Shaughnessy, Yaghoubi, De Mello, Cae ja Mensah.

Onneksi näistä maalitykeistä kahdella viidestä sentään on Suomen passi. O´Shaughnessy ja Yaghoubi lienevät tulevaisuuden Huuhkajia.