Kolumni: Korutonta kertomaa

Hiihtourheilun maailmancupien kausi avattiin viikonvaihteessa Kuusamon Rukalla haastavissa olosuhteissa. Taistelu sprinttihiihdon olympiapaikoista aloitettiin jo perjantaina, ja sen jälkeen mukaan tulivat yhdistetyn, maastohiihdon ja mäkihypyn osakilpailut.

Norjalainen ”juoksijahiihtäjä” Johannes Klaebo oli ylivoimainen sprintissä ja jatkoi ylivoimaista menoa myös lauantaina 15 km:n normaalimatkalla. Sprintissä parhaiten suomalaisista menestyi Ristomatti Hakola, joka oli peräti neljäs. Iivo Niskanen oli pitemmällä matkalla hienosti kolmas.

Ynnämuiden joukossa. Vaasalaisista Toni Ketelä oli sprintissä 17:s ja Matias Strandvall 27:s.

Perinteisellä hiihdetyn 15 km:n kisassa Strandvall hävisi voittajalle kaksi ja puoli minuuttia ollen 54:s. Ketelä puolestaan jäi Klaebolle runsaat kolme minuuttia ja oli 83:s.

Ketelä muistetaan myös vilppilähdöstä, josta tuli 15 sekunnin sanktio. Toni Mäellä meni vieläkin huonommin, ja miehen sijoitus oli vasta 89:s. Kahden kerroksen väkeä nähtiin siis näissäkin karkeloissa.

Mitään ei keksitty. Taitaa Elisa-stadion sulkea talvikaudeksi ovensa. Vaasan ja Mustasaaren verovaroin tukema halliyhtymä ei ole pystynyt järjestämään stadionille muuta toimintaa.

Toisin on Seinäjoella, missä yksityisin varoin rakennettu Ona SpStadion on toiminnassa läpi vuoden. Joulukuun loppupuolella siellä järjestetään kansainvälinen ampumahiihtokilpailu. Lähtö, ammunta, sakkorinki, vaihto ja maali sijaitsevat stadionilla.

Kilometrin pituinen hiihtolatu kiertelee stadionin ulkopuolella Jouppilanvuorella. Kyllä Seinäjoella osataan. Sieltä saisi Skytte esikuntineen vinkkejä Vaasassakin toteutettavaksi.

Ensin voisi keskittyä tapahtumien ympärivuotiseen järjestämiseen kotistadionilla ja palata jäähallin laajennukseen vasta sitten.

Peränpito häämöttää. Jääkiekkoliigan hännänhuippujen Tampereen Ilveksen ja Vaasan Sportin välinen kamppailu Hakametsässä aiheutti monenlaista parranpärinää.

Videoita tutkittiin oikein olan takaa, mutta niin vain kävi, että sanoipa Valtonen mitä tahansa, Ilvekselle tuomittiin maali. Pulinat pois. Ilves voitti.

Sport on viidentoista joukkueen sarjassa kolmanneksi viimeisenä ja hävinnyt viimeisen ottelun molemmille takanaan oleville, Ilvekselle ja Jukureille.

Sama junnuissa. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Sportin A-juniorit ovat ikäryhmänsä kahdeksantoista joukkueen SM-sarjassa toiseksi viimeisenä, liigajoukkueista vain Jukurit takanaan.

B-junioreitten vastaavassa kuudentoista joukkueen sarjassa Sport on samoin toiseksi viimeisenä. C-junioreitten kohdalla Sportilla menee hieman paremmin, sillä joukkue on ikäryhmänsä kolmentoista joukkueen karsintasarjassa kymmenentenä.

Tää korutont on kertomaa. Ei mene hyvin uusikaarlepyyläisellä Muik-seurallakaan, sillä joukkue on Suomi-sarjassa viimeisenä. Nyt tarvittaisiin Leo Komarov apuun!