Kolumni: KHL:kin uhkailee

Viime keväänä kovasti parjattu Lauri Marjamäki pääsee aloittamaan viimeisen kautensa maajoukkueen päävalmentajana ristiriitaisissa tunnelmissa.

Leijonien päätähtäin on helmikuun Korean olympiakisat, joihin pitäisi löytää iskukykyinen joukkue. Nyt kuitenkin NHL on ilmoittanut, että sen pelaajat eivät ole kisoissa käytössä, ja samanlaisen ilmoituksen on esittänyt tietyin ehdoin myös KHL.

Marjamäki on kuitenkin kasannut tähän syksyn ensimmäiseen maaotteluun joukkueen, joka koostuu pääasiassa KHL:ssä ja Euroopan kentillä pelaavista kiekkoilijoista.

SM-liigasta joukkoon on kelpuutettu vain pari pelaajaa Tapparasta, Kärpistä sekä HIFK:sta. Tämä jos mikä osoittaa sen, että kovin aneeminen on SM-liiga taitotasoltaan. Parhaat pelaajat lähtevät tahkoamaan rahaa Suomen rajojen ulkopuolelle.

Tuulettajan mielestä olisikin mielenkiintoista mitata tasoero KHL:ssä pelaavan Jokereitten ja liigassa pelaavien vaikkapa Tapparan ja Kärppien välillä.

Sport omalla tasolla. Sport on pelannut liigan ensimmäisen kolmanneksen tasonsa mukaisesti. Joukkue on maaottelutauolle lähdettäessä sijalla 12. Joukkueita on 15.

Viimeiseen pudotuspelipaikkaan oli voitokkaan TPS-ottelun jälkeen vain yksi piste, mutta jo seuraavana päivänä HIFK-tappion jälkeen taas neljä pistettä.

TPS-ottelun jälkeen Sportin otteita hehkutettiin tiedotusvälineissä melkoisesti, sillä turkulaiset olivat voittaneet putkeen kaksitoista joukkueitten välistä edellistä kamppailua.

Ja onhan TPS kerännyt sarjassa 16 pistettä Sportia enemmän.

Helsingin ottelussa Sportin kritiikki kohdistui tuomareihin. Tuntuukin siltä, että lähes aina, kun Sport häviää, niin suurin syy fanien mielestä on pillipiipareissa.

Etelän verta Vepsuun. Vaasan Palloseura on vahvistanut valmennusryhmäänsä portugalilaisella Ricardo Duartella. Duarte on jo Vaasassa ja hänen panostaan odotetaan mielenkiinnolla.

Petri Vuorinen jatkanee päävalmentajana, sillä hänen sopimuksensa on voimassa vuoteen 2020.

Maalivahtivalmentaja Henri Sillanpään sopimus on voimassa vielä ensi kauden, mutta apuvalmentaja toimineen Jani Sarajärven sopimus päättyi tähän kauteen.

Palloseuran tiedotteen mukaan seuran A-junioreita valmentanut ja edustusjoukkueen valmennusryhmässäkin ollut Riku Paularinne siirtyy Veikkausliigaan nousseen espoolaisen FC Hongan organisaatioon.

Palloseuralla on marraskuun aikana testeissä 4–8 uutta pelaajaa. Seuran mukaan painopiste tulee olemaan nuorissa kotimaisissa pelaajissa.

Kilpakumppani SJK näyttää tehneen jatkosopimukset puolustajien Richie Dormanin ja Jarkko Hurmeen sekä laitapelaaja Jesse Sarajärven kanssa.