Kolumni: Joulutauko

Kolmanteen adventtisunnuntaihin päättynyt viikonvaihde oli urheilullisesti varsin vilkas.

Kansainvälisillä kentillä päähuomion saivat piskuisessa Annecyn kylässä Ranskassa kisaillut ampumahiito- sekä Toblahissa hiihdetyt maastohiihtokisat.

Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen suoritukset Annecyssä kiinnostivat ja Toblahissa iloa toivat Kerttu Niskasen ja Matti Heikkisen esitykset.

Ranskassa suomalaiset miehet olivat ynnä muuta kamaa ja Toblahissa suomalaisten kokonaismenestys jäi vähäiseksi.

Hiihdon Scandinavia-cupissa Vuokatissa kisailtiin myös viikonvaihteessa. Sprintissä Joni Mäki oli 13:s ja Matias Strandvall diskattiin. Voi, voi!

Kamppailu kisapaikasta. Jääkiekossa Suomen 20-vuotiaiden maajoukkue matkusti suuren meren taakse, missä tapaninpäivänä USA:n ja Kanadan rajan tuntumassa Buffalossa alkavat ikäryhmän MM-kisat.

Joukkue leireilee viikon verran ja pelaa kaksi harjoitusottelua. Mukana on vielä niin paljon pelaajia, että lopullinen karsinta tehdään leirin ja harjoitusottelujen jälkeen.

Harjoitusleirillä on mukana myös Sportin puolustaja Robin Salo, joka taistelee paikasta lopulliseen joukkueeseen jo toista kertaa.

Vuosi sitten Salo ei saanut paikkaa lopullisessa MM-joukkueessa. Nyt pojalla on uusi mahdollisuus.

Salo kantoi syksyllä Moskovan turnauksessa kapteenin C-kirjainta pelipaidassaan, mutta nyt kapteeniksi on valittu Juuso Välimäki. Salolla on nyt ikänsä puolesta viimeinen mahdollisuus nuorten MM-joukkueeseen.

Joukkueessa on menestyneitä nuoria pelaajia. HIFK:n puolustaja Miro Heiskanen, Jokereitten hyökkääjä Eeli Tolvanen, TPS:n puolustaja Olli Juolevi ja Carolinan hyökkääjä Janne Kuokkanen ovat nuorista pelaajista tunnetuimpia.

Salon suoritukset tällä kaudella Sportissa eivät ole olleet vakuuttavia, mutta Tuulettaja rohkenee silti toivoa, että poika valitaan. Maitojuna, se jos mikään söisi miestä.

Sport yhä toiveikas. Sport aikoo edustusjoukkuetta pyörittävän HockeyTeam Vaasan Sport Oy:n ulkopaikkakuntalaisen hallituksen puheenjohtajan mukaan päästä pudotuspeleihin eli kymmenen parhaan joukkoon.

Sport ei myöskään ryhdy tammikuussa myymään pelaajiaan. Myös ensi kaudeksi on puheenjohtajan mukaan tarkoitus kasvattaa pelaajabudjettia.

Tuulettaja jäi pohtimaan, että kukapa noita kakkosluokan pelaajia nyt niin hanakasti ostaisikaan.

Sportilla on viimeiseen pudotuspelipaikkaan matkaa 12 pistettä, joten JYP- ja Tappara-otteluiden tapaisia esityksiä kaivataan rutkasti lisää.

Turhat lisäpaikat? Jäähallin laajennuspäätös tätä lukiessa on ilmeisesti jo tiedossa, mikäli kaupunginvaltuusto on maanantaisessa kokouksessaan halunnut niin tehdä.

Hallin remontin ja laajennuksen hinta on 16,5 miljoonaa euroa, jolla saadaan tuhat istumapaikkaa. Ilmeisesti nuo lisäpaikat tarvitaan, vaikka Sportin otteluissa päästään tällä hetkellä hädin tuskin yli kolmen tuhannen.

Tuulettaja toivoisi, että Sportin edustus- ja A-junioreita pyörittävä osakeyhtiö rupeaisi hankkimaan laajennuksen rahoitusta myös yksityiseltä sektorilta eikä aina turvauduttaisi veronmaksajien varaan.