Kolumni: Hyvää huomenta Suomi

Tällä viikolla ne alkavat Pyeongchangin talviolympialaiset. Urheilun ystäville tämä tarkoittaa aikaisia aamuherätyksiä, sillä urheilupäivä alkaa ennen yhdenkään kukon aamukiekaisua.

Suomalaisnäkökulmasta kisoista ei ole odotettavissa suurta mitalisadetta, mutta varmasti Suomeen muutama mitali tuodaan. Kaisa Mäkäräinen lienee se yksilöurheilija, jonka varaan suomalaiset laskevat mitalitoivojaan.

Perinteisestä hiihdostakin voi hyvänä päivänä tulla mitali tai kaksi, mutta kenties suurimmat mitalitoivot lepäävät lumilautailun puolella. Onnistuuko pikaluistelija Mika Poutala vihdoin?

Jääkiekossa naisleijonat lienevät takuuvarmasti vähintään pronssiottelussa, mutta onnistuminen välierissä voi tuoda jopa kirkkaamman mitalin. Miesten puolella NHL-pelaajien puuttuminen tarkoittaa huippumaille, Suomi mukaan luettuna, todella pahaa takapakkia.

Pienet maat saavat joukkueisiinsa käytännössä parhaat pelaajansa, isot maat pelaavat jopa MM-kisoja heikommilla kokoonpanoilla. Tämän vuoksi miesten sarjassa mitalit voivat olla jaossa kenelle tahansa.

Venäjä lienee kuitenkin ennakkosuosikki vahvojen KHL-ammattilaistensa johdolla.

Tutun mäen miehiä. Vaasalaisnäkökulmasta on kisoja mukava seurata.

Jääkiekossa Oskar Osala ja Miika Koivisto, sekä valmentaja Mikko Manner, ovat kisajoukkueessa.

Suomen molemmat miesalppihiihtäjät Andreas Romas ja Samu Torsti, ovat aloittaneet harrastuksensa Öjbergetiltä, meteorin muodostan kraatterin reunaharjanteen pieneltä mäennyppylältä.

Kausi ihan pilalla. Vaasan Sport jatkoi tyhjennysmyyntejään.

Viikonlopun tuplaotteluiden tappiot KooKoolle tarkoitti lopullisesti pudotuspelipaikan karkaamista. Tosin, peliesityksiä peilatessa, pudotuspelipaikka meni jo uuteen vuoteen mennessä.

Joukkueesta oli kaupattu jo Markus Kankaanperä ja Filip Riska, ja nyt lähti pistekuningas Markus Nenonen.

Suljettu sarja sallii tällaisen, sillä karsintoja ei ole, joten surkeasti mennyttä kautta voi taloudellisesti korjata myymällä kalliit pelaajat pois. Se tosin on maksavien katsojien ja kausikorttilaisten silmille sylkemistä.

Tosin Sport on kautensa pilannut lähes joka sektorilla. Ensi kaudelle on syytä odottaa paljon parannuksia. Todella paljon.