Kolumni: Ei hyvältä näytä

Suomen maastohiihtomestaruuksista kisattiin viikonvaihteessa Vantaan Hakunilassa.

Olisi odottanut, että silloin, kun maamme mestaruuksista taistellaan, niin kaikki maaotteluhiihtäjämme olisivat olleet kisassa mukana. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Niskasen sisarukset Kerttu ja Iivo jättivät kokonaisuudessaan taistot väliin ja Krista Pärmäkoskelle riitti vain parisprinttimestaruus.

Tämäkö on osoitus siitä, miten kyseiset hiihtäjät arvostavat maamme mestaruuksia, kun vuoden päätapahtuma on Etelä-Koreassa. Toivottavasti menestyvät siellä.

Viestijoukkue kasassa. Porin prikaatissa Säkylässä työskentelevä kersantti Ristomatti Hakola otti parinsa kanssa mestaruuden parisprintissä, mutta hänkin jätti normaalimatkan väliin.

Tuulettajan mieltä lämmitti kuitenkin Anssi Pentsisen mestaruus normaalimatkalla. Mies on tullut tunnetuksi lähinnä sprintterinä, mutta nyt näyttävät kulkevan pitemmätkin matkat.

Suomen miesten viestijoukkue Hakola, Niskanen ja Heikkinen kaipasivat kolmannen osuuden hiihtäjää ja nyt se Tuulettajan mielestä löytyi.

Mukavaa on tietysti sekin, että Pentsinen pääse nyt olympiakisoihin yhdessä Laura-siippansa kanssa.

Aneeminen kuva. Vaasalaisen Matias Strandvallin mahdollisuuden olympiamatkaan ovat vähäiset. Parisprintissä tuli kuudes sija ja normaalimatkalla Strandvall oli kahdeksas.

Toisen vaasalaisen Joni Mäen suoritus parispintissä riitti neljänteen sijaan. Mäki keskittyneekin jatkossa oman ikäryhmänsä arvokisoihin. Joni osallistui myös yhdistelmäkisaan ja oli kymmenes.

Kokonaisuudessaan Vantaan SM-hiihdot jättivät kuitenkin Tuulettajaan hieman aneemisen vaikutelman. Tuleva viikonvaihde Planicassa ratkaisee sitten lopullisesti Koreaan lähtijät.

Kieliriitaa nimestä. Kuparisaaren jäähalli sai sitten uuden nimen. Ruotsinkielisille ei riittänyt, että hallin seinään kiinnitettävä nimi olisi vain suomeksi, vaan kyseisen yhtiön hallituksen puheenjohtaja Joakim Strand puuttui asiaan, ja vaati myös ruotsinkielisen nimen hallin seinään.

Vanhoille vaasalaisille ei tässä ole mitään uutta. Eihän tämä suinkaan ole ensimmäinen kerta. Strand halusi toki pehmentää vaatimustaan toteamalla, että onhan se hienoa, että Urheiluruutukin puhuu nyt Vaasan Sähkö Areenasta.

Strandille kuitenkin tiedoksi, että ei puhu. Ottelut kun pelataan Vaasan jäähallissa.

Pelailuksi meni. Hallin pääasiallisen käyttäjän Vaasan Sportin sijoitus liigassa on tällä hetkellä peräpään piikkipaikka.

Ellei Tuulettaja nyt aivan väärin muista, niin viime kaudella seuran lopullinen sijoitus oli astetta parempi. Suunta on siis laskeva.

Sarja on ”onneksi” suljettu, joten kukaan ei putoa. Kärjessä pelataan mestaruudesta ja häntäpäässä, no, pelaillaan.

Jos Sport haluaa säilyttää sijoituksensa myös ensi kaudella, niin Tuulettaja rohkenee esittää seurajohdolle, että älkää missään vaiheessa vaihtako valmentajaa. Vaikka koko joukkue ennemmin.