Kolumni: Avausvoitto maistui makealle

Jalkapallon Veikkausliiga vihellettiin käyntiin viikonloppuna. Totaalisen pallonhallintapelinsä myötä Pohjolan Barcelonaksi viime kaudella ristitty Vaasan Palloseura otti iloisen kotivoiton turkulaisesta Interistä. 2–0 -tulos komeili Elisa-stadionin taululla.

Vaasalaisista parasta lienee se, että Seinäjoen Jalkapallokerho on jo ensimmäisen kierroksen jälkeen kolme pistettä perässä.

Ilo oli myös todeta, että Vepsu on viime kaudesta nopeuttanut peliään. Enää ei palloa syötelty minuuttitolkulla omalla puoliskolla. Nyt pelattiin eteenpäin, eikä laahattu sivuttaissuunnassa.

Ensimmäisen ottelun perusteella oli nähtävissä, että päävalmentaja Petri Vuorinen on talven aikana suoraviivaistanut peliä pallonhallinnan siitä kärsimättä.

Useita onnistujia. Maaleista vastasivat Sebastian Strandvall ja Juha Hakola. Maalissa pelasi 19-vuotias Samu Volotinen, joka vastaavilla otteilla tulee saamaan enemmänkin peliaikaa. Ensimmäiset liigaminuuttinsa pelasi myös vuotta nuorempi vaasalaisen futiskoulun kasvatti, Fabrice Gatambiye.

Vepsu loisti lauantaina pelattujen kahden matsin jälkeen sarjakärjessä. Sarjaa on jäljellä vielä 32 ottelua, mutta alku on parempi kuin aikoihin. Sarja jatkuu Raidan osalta ensi lauantainakin kotipelillä. Rovaniemen kaimaseuralta otetaan seuraavat kolme pinnaa.

Yleisöä Elisalla oli kuulutuksen mukaan reilut kaksituhatta, mutta luvussa lienee mukana myös kaikki kausikorttinsa lunastaneet, mutta kotisohvalle jääneet.

Kahdesta pelistä otettavat kuusi pinnaa antavat hyvän alun vaasalaiselle futiskaudelle.

Varoittavakin sana olisi paikallaan. Tikulla silmään, joka vanhoja muistelee, mutta tuoreessa muistissa on viime kauden sulaminen hyviin europeleihin.

Bröndby kotivoiton jälkeen Palloseura oli Veikkausliigassa Klubin jälkeen toisena, mutta kauden kuusitoista viimeistä peliä toivat vain yhden voiton ja ainoastaan yhdeksän pistettä.

Mestaruudesta 70 vuotta. Onko siitä jo noin pitkä aika? Tänä vuonna tulee muuten täyteen seitsemänkymmentä vuotta Vaasan Palloseuran edellisestä Suomen mestaruudesta. Kaikkiaan Palloseura on voittanut ylimmän sarjatason kahdesti. Mestaruusvuodet ovat vuosilta 1945 ja 1948.

2000 -luvulla on VPS yltänyt mitaleille kahdesti. Hopeaa tuli vuonna 2005 ja pronssilla 2013.

Tehdään tästä taas mitalivuosi!