Muut

Ylikivaa teatteria viikonloppuna Vaasassa

  • Vaasa

Ylikivat ylioppilasteatterifestivaalit värittävät Vaasan katukuvaa 10.–12.4.

Kulttuurintäyteiset festivaalit keräävät Vaasaan noin neljäsataa ylioppilasteatterilaista yhteensä 15:stä eri teatterista. Tämän vuoden festivaalijärjestelyistä vastaa Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi.

Edellisen kerran ylioppilasteatterifestivaalit järjestettiin Vaasassa vuonna 2006. Tuottaja Henna Kauppinen iloitsee loppusuoralla olevasta urakasta.

– Nyt tarvitsee enää viimeistellä ja jännittää perjantaita. Kohta päästään viettämään Ylikivoja ylioppilasteatterifestivaaleja.

Palautetta ja uusia ystäviä. Vaasassa festarit ovat työllistäneet vapaaehtoisia ramppilaisia jo pitkään, ja sama hulina jatkuu myös festariviikolla.

– Kun yli 20 talkoolaista vietti pääsiäisen Rampilla, kaikki saatiin hoidettua, Kauppinen kertoo.

Festivaalitoimisto on avautunut Il Bancon aulatiloihin jo tiistaina, ja viikon aikana järjestetään myös improvisaatiotunteja yläkouluikäisille.

Muualla Suomessa ylioppilasteatterit pakkaavat lavasteitaan ja pukujaan viikonlopun esityksiä varten.

Festivaaleilla jokaista teatteria edustaa yksi esitys, joka saa myös palautetta asiantuntijaraadilta. Samalla teatterit pääsevät esittelemään osaamistaan vaasalaisyleisölle sekä tietysti toisille teattereille.

Jokakeväisillä festivaaleilla teatterilaiset pääsevät tapaamaan kollegojaan muista ylioppilasteatterikaupungeista. Moni ystävyyssuhde onkin saanut alkunsa festareilla.

Suomalaisten ylioppilasteattereiden lisäksi festivaaleilla vierailee Uru Noorteteater Virosta. Kolmen päivän aikana Ylikivat ylioppilasteatterifestivaalit marssittavat lavalle yhteensä 19 eri näytöstä.

Esitysten lisäksi festaritunnelmasta pääsee nauttimaan perjantaina ja lauantaina järjestettävissä Ylikivoissa festaribileissä, joiden ohjelmassa on muun muassa improvisaatiota ja vierailevia artisteja.

Aino Hyyryläinen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka