Muut

Wasa Groove Unit saa tanssijalan vipattamaan

  • Vaasa

Vaasan rytmikkäin kokoonpano Wasa Groove Unit on jälleen valmis esiintymään tänä keväänä. Arbiksen kurssilaisista koostuvassa big bandissa on noin 30 jäsentä.

Yhtyeen repertuaari on laaja.

– Wasa Groove Unit soittaa isolle kokoonpanolle sovitettua monipuolista musiikkia, esimerkiksi groovea, jazzia ja sambaa. Mukana on myös ihan nykyaikaisia kappaleita, yhtyeen solisti Mirva Viitala kertoo.

Musiikkia ison yhtyeen kanssa. Kokoonpano on osa Arbiksen alaista musiikinopetusta, joten kyseessä on hyvin kaksikielinen yhtye. Viitala kehuukin saavansa itse suomenkielisenä hyvää kielikylpyä.

Kappaleiden harjoittelu 30-henkisellä orkesterilla on kovaa työtä, sillä kaiken on osuttava nappiin. Eteenpäin mennään siis muutama tahti kerrallaan.

Kevätkauden tapahtumia. Yhtye esiintyy vuoden aikana noin viisi kertaa, joista kevääseen kuuluvat muun muassa Vaasan kuorofestivaali ja Fondis Street Blues & Street Jazz.

Aiemmiksi kohokohdiksi yhtyeen taipaleelta Viitala mainitsee viimesyksyisen esiintymisen Maaherrantalolla.

– Esiinnyimme illalla cocktail-tilaisuudessa soittaen siihen sopivaa musiikkia. Siellä oli esiintymiseen todella hienot puitteet, hän muistelee.

Wasa Groove Unit on Viitalalle ensimmäinen big band, jonka solistina hän laulaa. Musiikin kanssa hän on jo vanha tekijä.

– Olen mukana kahdessa eri tanssiorkesterissa, joista toisessa laulan ja toisessa soitan koskettimia sekä laulan stemmoja.

Suuren orkesterin kanssa esiintyminen on hänen mukaansa harvinaista herkkua.

– Se on hieno kokonaisuus!

Kappaleita joka tilanteeseen. Wasa Groove Unit on juuri nyt ajankohtainen, sillä kahden vuoden treenaamisen ansiosta yhtyeen ohjelmisto on monipuolisimmillaan. Esiintymisiin valittavat kappaleet poimitaan sen mukaan, millainen tilaisuus on kyseessä.

– Ohjelmistomme mukautuu sen perusteella, onko tulossa oleva esiintyminen tyypiltään konsertti vai keikka, jolla voidaan tanssiakin. Strampenille esimerkiksi valikoimme tanssittavampia kappaleita, joita yleisö voi jorata, Viitala kertoo.

Hän rohkaisee uutta yleisöä tulemaan paikalle seuraaville keikoille.

– Esiinnymme kaupungintalolla toukokuussa, eli silloin on tanssit. Kannattaa tulla kuuntelemaan!

Wasa Groove Unit esiintyy Vaasan kaupungintalolla 15. toukokuuta.

Hanna Karpio

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka