Muut

Waasa MC on vaasalaismotoristien kotivarikko

  • Vaasa

Moottoripyöräkerho Waasa MC on perustettu vuonna 1979. Jäseniä kerhossa on noin 150, joista muutama kymmenen on aktiivisia.

Levoninkadulla sijaitsevalta kerholta löytyvät myös talvisäilytystilat ja huoltotyökalut.

– Tämä on kuin iso perhe, kehuu viisitoista vuotta toiminnassa mukana ollut kerhon varapuheenjohtaja Heikki Jaurakkajärvi.

Grilliajoja torstaisin. Perinteiset vappuajot ovat Waasa MC:n kauden ensimmäinen tapahtuma.

Kesätorstaisin kerholaiset suuntaavat yhdessä Grilliajoille, jotka kestävät ajokelien mukaan syksyyn saakka. Kerho kokoontuu myös talvisin.

– Grilliajoista on tullut meidän perinteinen viikkoajomme. Käymme maakunnan eri grilleillä sadan kilometrin säteellä. Illaksi tulemme takaisin kerholle keittämään kahvit ja viettämään aikaa, Jaurakkajärvi kertoo.

Katse liikenneturvallisuuteen. Jaurakkajärvellä on liikenneturvakouluttajan lisenssi, ja Waasa MC onkin panostanut liikenneturvallisuuteen.

– Olemme järjestäneet ennakoivan ajon kursseja keväisin. Kouluttajan avustuksella opettelimme peruselementtejä, kuten väistämistä, jarruttamista ja mutkaan ajoa, joita tarvitaan turvalliseen ajamiseen.

Jaurakkajärvi mainitsee seikkoja, joihin motoristien kannattaa kiinnittää huomiota.

– Yksi asia on jarruttaminen. Jos mutkaan tulee liian lujaa, voi tapahtua suistumisonnettomuus. Voi käydä myös niin, että autoilijat eivät näe moottoripyörää ja ajavat risteyksessä eteen. Autoilijat pitäisi saada joka kevät heräämään siihen, että sieltä tuleekin prätkä, eikä mopo.

– Motoristin täytyy oppia lukemaan liikennettä, ennakoida ja tehdä omalla käyttäytymisellään itsensä näkyväksi.

Moottoripyörällä reissuun. Jaurakkajärvi on ajanut moottoripyörällä kerran Italiaan asti. Viime kesänä hän ajoi kolme viikkoa Skotlannissa ja Irlannissa.

– Moottoripyörä on mitä parhain matkailuväline. Autosta ei näe maisemia samalla tavalla.

Kerho tekee myös yhdessä pidempiä matkoja.

– Tänä kesänä moni Waasa MC:n jäsen on käynyt Muroleen kanavalla Ruovedellä, joka on sopivan päivämatkan päässä. Osa porukasta käy kokoontumisajoissa ja rata-ajoissa ympäri Suomen. Varsinkin Kemoran rata-ajoista minulla on mahtavia muistoja, kertoo Jaurakkajärvi.

– Reitin ennakkosuunnittelu on tärkeää. Täytyy muistaa pysähtyä jaloittelemaan ja huolehtia omasta vireystasostaan. Hyvä motoristi huolehtii myös moottoripyöränsä kunnosta.

Myös pakkaamiseen kannattaa kiinnittää huomiota.

–Vanha viisaus on se, että pakkaa valmiiksi ja ottaa sitten vielä puolet matkatavaroista pois. Vähälläkin pärjää, neuvoo Jaurakkajärvi.

Vain huumoria vaaditaan. Waasa MC toivottaa uudet jäsenet tervetulleiksi, ja kerholle saa tulla vapaasti tutustumaan.

Ovet aukeavat torstaisin kello 19. Grilliajojen aikaan ovet avautuvat hieman myöhemmin.

– Täällä on hyvä porukka ja hyvä yhteishenki. Waasa MC ei ole merkkikerho, vaan kaikki alan harrastajat ovat tervetulleita mukaan. Ei ole väliä, oletko mies vai nainen, tai omistatko harrikan vai japsin. Ainoa mitä uudelta jäseneltä vaaditaan, on hyvä huumori, nauraa Jaurakkajärvi.

Susanne Hänninen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka