Muut

Viikonloppuna Vaasassa jaetaan SM-mitaleja

  • Vaasa

Vaasan raviradalla kuhisee. Mustasaaren urheiluratsastajat tuovat osan Suomen kouluratsastuksen kärjestä Vaasaan 12.–13.9. järjestettäviin kouluratsastuksen joukkueiden välisiin suomenmestaruuskilpailuihin.

Puoli vuotta kestänyt järjestely on pian ohitse, ja seuran puheenjohtaja Malin Aura voi huokaista helpotuksesta.

– Näin suurien kilpailuiden järjestäminen on kuin tekisi toista työtä oman työnsä ohella. Pienelle seuralle tämänkokoiset kilpailut ovat näytön paikka, ja jokaisen jäsenen panos on ollut välttämätön. Haluamme onnistua täydellisesti, olemmehan kuitenkin seura, jonka joukkue puolustaa viimevuotista suomenmestaruutta, Aura muistuttaa.

Kahdet mestaruudet. Kilpailut on jaettu kahdelle päivälle. Lauantaina 12.9. ratsastetaan Pohjanmaan aluemestaruudesta eri tasoilla, ja sunnuntaina 13.9. ratkeaa joukkueiden välinen suomenmestaruus.

Osallistuvilla ratsastusseuroilla on joukkueessa kolme ratsukkoa, joista kukin ratsastaa eritasoisen ohjelman. Luokat ovat tasoltaan helposta A:sta aina vaativaan Prix ST Georgesiin. Ratsukoiden tulokset lasketaan yhteen, ja yhteispistemäärä määrittää joukkueen tuloksen.

– Kilpailu mitaleista on aina ollut tiukkaa. Mustasaarella on erittäin vahva joukkue tänäkin vuonna. Ratsastajat ovat samat kuin viime vuonna, mutta hevosissa on tapahtunut pieniä muutoksia. Kultaa me tietenkin lähdemme hakemaan, vaikka Etelä-Suomesta onkin tulossa erittäin vahvoja vastustajia, Aura pohtii.

Koska Pohjanmaalla ei ole kilpailtu ratsastuksen suomenmestaruudesta ainakaan 20 vuoteen, halutaan kilpailuista tehdä näyttävät ja tuoda lajia hieman tutummaksi ihmisille.

Lapset on huomioitu talutusratsastusmahdollisuudella, ja kilpailuihin on hankittu myös ammattiselostaja Lalle Broberg.

Seuran suurin satsaus. Suurimmaksi haasteeksi kisojen järjestämiselle nousivat puuttuvat tilat ja puitteet. Mustasaaren kunnan, Vaasan kaupungin ja Suomen ratsastajainliiton tuella seura sai kuitenkin rakennettua raviradalle kriteerit täyttävän pohjan ja käyttöönsä tarvittavat tilat kilpailuareenalle.

Hiekkaa on viety raviradalle tämän viikon aikana kymmenen rekkakuormallista. Sponsoreina kilpailuille on useita Vaasan ja lähiseudun yrityksiä.

– Nämä kilpailut ovat seuran suurin satsaus. Olemme vuosia panostaneet seuramme toimintaan ja ratsukoidemme kehittymiseen, joten olemme todella kiitollisia kaikille, jotka ovat olleet mukana mahdollistamassa tätä.

– On suuri kunnia saada alueellemme näin suuret kilpailut, ja toivommekin, että yleisöä tulisi paikalle nauttimaan tästä upeasta lajista, Aura toteaa.

Sanna Kostet

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka