Muut

Vaasan Power Cupiin 7 000 kisavierasta

  • Vaasa

Lentopallon nousukiito jatkuu, myös nuorisotoiminnassa. Lasten ja nuorten mammuttiturnaus Power Cup kerää Vaasaan 4.–7. kesäkuuta sata joukkuetta enemmän kuin viime vuonna Raahessa pelatussa turnauksessa.

Vaasaan on ilmoittautunut 876 joukkuetta. Kaikkiaan Power Cupiin on tulossa noin 7 000 pelaajaa, valmentajaa ja ohjaajaa. Mukana on 23 seuraa, joilla on vähintään kymmenen joukkuetta Vaasassa ja toisaalta 24 seuraa, joista on mukana vain yksi joukkue.

– Power Cupin yhdistää Suomen lentopalloväen, niin suuret kuin pienet. Kaikki ovat tervetulleita, niin mahtiseurat kuin pienet seurat tai kaveriporukat, Lentopalloliiton tapahtumapäällikkö Päivi Harri sanoo.

Vaasassa järjestetään kaikkien aikojen 31. Power Cup. Vain kuusi kertaa turnauksessa on ollut isompi joukkuemäärä kuin nyt.

Järjestelyt etenevät. Suuri osallistujamäärä on aiheuttanut Vaasassa lisätyötä, esimerkiksi majoituskouluja on jouduttu ottamaan naapurikunnankin puolelta, kenttämääriä laskeskellaan uusiksi ja ruokalinjastojen määriä lisäillään.

– Vaasan kaupunki on ollut suurena apuna suuresta osallistujamäärästä johtuvissa lisäjärjestelyissä, kaunis kiitos heille.

– Paljon on puhuttu miten hankalaa on saada tänä päivänä talkoolaisia, mutta täytyy sanoa, että ei pidä paikkaansa, ei ainakaan Vaasassa. Jo yli 500 henkilöä on ilmoittautunut talkoolaiseksi ja lisää tulee koko ajan, Harri sanoo.

Myös Maailmanliigaa. Power Cupin osallistujat pääsevät kannustamaan Suomen miesten maajoukkuetta Vaasan jäähallissa. Suomi kohtaa Portugalin Maailmanliigan peleissä kahdesti, ensin perjantaina 5.6. ja sitten lauantaina 6.6.

Molemmat ottelut alkavat klo 18.30. Powercuppilaisten lisäksi kumpaankin otteluun mahtuu noin 800 pääsylipun ostanutta katsojaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka