Muut

Vaasan makujen ilta sopii kaikille herkkusuille

  • Vaasa

Hyviä viinejä, juustoja, oluita ja ruokia kesäillassa merenrannalla – tätä kaikkea tarjoaa ensimmäinen Makujen ilta Vaasassa. Tämä olut- ja viinifestivaali järjestetään Waskian pihalla 20. elokuuta.

Festivaalin organisaattori Janne Mäki on järjestänyt aiemminkin viininmaistelutapahtumia, mutta ne eivät ole olleet yhtä laaja-alaisia kuin nyt järjestettävä Makujen ilta.

– Tapahtuma on suunnattu aikuisille, ja sieltä löytyy maisteltavaa kaikille niin oluiden, viinien kuin väkevienkin ystäville ruoan ja ohjelman lisäksi, valaisee Mäki.

Mukaan voivat tulla sekä ensikertalaiset että alan ammattilaiset, joille niin ikään löytyy tapahtumasta mielenkiintoista tarjontaa.

– Tapahtuma alkaa kello 14 ja päättyy noin yhdeksältä illalla, mutta hieman pidempäänkin paikalla saa olla, Mäki lisää.

Erilaisia juomia on tarjolla yli sata. Ohjelmaan kuuluvat eri ammattilaisten vetämät opastetut tastingit, joihin on tulossa esitelmöijiä Ranskan Cognacista saakka.

– Pienpanimo- ja olutbuumi on nyt kovassa nousussa, joten toivomme paikalle myös oluista kiinnostuneita vierailijoita, Mäki sanoo.

Oluita tapahtumaan on tulossa muun muassa Maistilan, Jacobstadin, Mallaskosken, Mallaskuun ja NP Brewersin panimoilta.

Panimoilta on paikalla asiantuntijoita, jotka kertovat mielellään työvaiheista ja antavat vinkkejä, jos joku haluaa esimerkiksi kokeilla oluen tekoa itse kotona. Lisäksi puhutaan oluen eri mauista ja vivahteista sekä siitä, kuinka ne on saatu aikaan.

Tapahtumassa voi myös seurata, kuinka oluen teko tapahtuu alusta alkaen. Prosessin esittelee Lakeuden Kotipanijat.

Sisäänpääsymaksuun sisältyy viinilasi, jonka saa tapahtuman jälkeen omakseen. Lasia käytetään tapahtumassa viinien maisteluun. Jos kävijä ei halua hankkia lasia itselleen, sisäänpääsymaksu on edullisempi.

– Hienojen ja erikoisten juomien maisteluun on kuitenkin suositeltavaa käyttää kunnon kalustoa eli hyvää lasia, jotta juomista saadaan kaikki irti, Mäki vinkkaa.

Juoma- ja ruoka-annoksia ostetaan lipukkeilla. Ruoasta vastaavat kokki Markus Maulavirta ja kalastaja Tom Blom, jotka grillaavat ja savustavat illallista rantahietikolla.

Hotelli Rantasipi on mukana järjestelyissä, ja tapahtumapaikkana toimii merenranta ja terassipiha hotellin takana.

– Jos vettä sattuisi ripsimään välillä, meidän on mahdollista siirtää tapahtuma osittain hotellin sisälle. Tietysti toivomme hyvää säätä, koska mukavinta olisi nauttia hyviä ruokia ja juomia ulkoilmassa, Mäki sanoo.

Myös kyyditykset ovat kunnossa, sillä tapahtumaan pääsee kumpaankin suuntaan Vaasan keskustasta ilmaiseksi Lilliputti-junalla, joten myös alkoholijuomia voi maistella huoletta.

Juho Kauranen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka