Muut

Vaasan kirkosta piparipienoismalli

  • Vaasa

Seurakuntayhtymän keittiöllä työskentelevä Teemu Sippola on tehnyt piparkakkutaikinasta Vaasan kirkon pienoismallin. Piparinen pienoismalli on ihasteltavana Vaasan kirkon eteisaulassa loppiaiseen saakka.

Piparikirkon strategiset mitat ovat: leveys 30, korkeus 45 ja pituus 75 senttiä. Kirkkoa valaisevat sisäpuolella led-valot, ympäristöä somistavat joulukuusi ja vaasalaiset sekä lumipeite maassa. Piparikirkko urakoitiin kahdessa päivässä.

– Hankalin vaihe oli tornien pystytys. Niiden rakentamiseen tarvittiin parikymmentä osaa, ja yhteensä kirkon valmistumiseen tarvittiin paloja yli sata, tarkasta lukumäärästä ei ole tietoa. Valoa heijastavat ikkunat on tehty sulatetusta sokerista, mestari Sippola valotti työvaiheiden kulkua.

– Aikaisempaa kokemusta näin isojen piparkakkurakennelmien tekemisestä ei minulla ole, joten haastetta tässä riitti, Sippola sanoi.

Lasi suojana. Kauneimpien joululaulujen ja joulukirkkojen aikana Vaasan kirkko täyttyy ihmisistä ja eteisaulaan syntyy tungosta, minkä takia piparikirkko on suojattu pleksilasilla.

Sippolaa avusti piparikirkon rakentamisessa lähetyssihteeri Riitta Pohjanpalo, joka muun muassa laati pohjapiirustuksen.

– Voi olla, että ensi vuonna haastamme seurakuntalaisia mukaan tekemään pienoismalleja myös muista kirkoistamme. Lego-palikan mittasuhteet sattuvat muuten olemaan täsmälleen samat kuin tiiliskivellä, joten siinä yksi vaihtoehto innokkaalle rakentajalle, Pohjanpalo naurahtaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka