Muut

Vaasalaisten juhannus pelastettu

  • Vaasa

Vaasa sai kuin saikin säpinää juhannukseksi. Siitä vastaa WsArena Varastokadulla. Omistaja Ari Rintamäki ei ihan innostu festari-sanasta, mutta tapahtuman ja festarin väliin hän ”juhannusjuhlansa” sijoittaa.

– Katsotaan nyt, miten tämä alkaa vetää väkeä. Esiintyjät ovat ainakin hyviä, ja ulos olemme juuri pystyttämässä telttoja, Rintamäki sanoo.

Telttoja? Eikö WsArena toimi sisätiloissa?

– Kyllä, mutta meillä on tuossa terassillakin muutama sata anniskelupaikkaa. Siinä soittavat paikalliset bändit. Jos tämä toimii, niin ensi vuonna paikalliset ovat sisällä ja isot starat ulkona, Rintamäki tuumii.

Kaikkiaan WsArenalla on 1 130 anniskelupaikkaa. Rintamäki arvelee sen riittävän, mutta jo 500 hengelläkin saadaan Varastokadulla tunnelma kattoon ja homma omilleen.

– Nettilippuja on mennyt hyvin kaupan, mutta vaasalaisten heräämistä vielä odotellaan. Ainakin olemme yrittäneet markkinoida tapahtumaa joka tuutista, Rintamäki huomauttaa.

WsArenalla esiintyy bändejä, jotka eivät soita juhannuksena muualla Suomessa. Siksi kyselyjä on tullut kauempaakin.

Juhannusaattona lavalla nähdään muun muassa Maija Vilkkumaa, Irina ja Reckless Love. Juhannuspäivän iltana tunnelmaa nostavat Remu & Hurriganes, Uniklubi, Pariisin Kevät ja Raaka-aine.

Toivetta toteuttamassa. Mistä syntyy into järjestää saari- ja mökkiaddiktiosta kärsivässä kaupungissa juhannustapahtuma?

– Eivät kaikki saareen mene, tai ainakaan jaksa olla siellä kolmea, neljää päivää yhteen menoon, Rintamäki paukauttaa.

– Viime juhannuksena minulle soiteltiin, että eikö meillä olisi jotain mitä järjestää, kun ei missään ole mitään. No, nyt on.

Rintamäki huomauttaa, että Vaasalla on laaja maakunta, josta tapahtuma kuin tapahtuma voi ammentaa kävijöitä kaupunkiin. Pitää vain viedä sanaa eteenpäin.

– Kävimme viime viikonloppuna katsomassa Laihian Jakkurokkia, ja siellä oli tosi paljon porukkaa huonosta säästä huolimatta. Että kyllä potentiaalia on.

Klemettilän juhlakatu. Rintamäki kiittää Vaasan kaupunkia sujuvasta toiminnasta. Kaikki tapahtuman luvat ovat tulleet ennätysajassa. Kaksi katuakin saa sulkea.

– Täällä kävi kaupunginjohtajakin katsomassa paikkoja. Silläkin puolella näyttäisi olevan vahva tahto, että Vaasaan tulisi tapahtumia.

Rintamäki kertoi kaupunginjohtaja Tomas Häyrylle, että hänen haaveenaan on Varastokadun ravintola- ja pubikeskittymä. Visio tulee Saksasta, jossa saman kadun varressa on kymmenittäin menomestoja.

– Sellainen vetää väkeä kuin magneetti puoleensa, ja tunnelma on aivan uskomaton. Tietenkin se olisi Vaasassa vaatimattomampi, mutta toimisi varmasti.

– Tervetuloa muutkin tänne, Rintamäki sanoo.

Vesa Koivumäki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka