Muut

Vaasalainen punk-poppoo All Asses julkaisi musiikkivideon

  • Vaasa

All Asses on nyt pinnalla. Vaasalaisen punk-yhtyeen kappaleelle Lanttu jumissa kuvattu musiikkivideo sai ensiesityksensä ravintola El Gringossa viime perjantaina.

Videota tähdittävät bändin itsensä lisäksi kaksi suomalaisen musiikin kokenutta kettua, Dave Lindholm ja Pelle Miljoona.

Inspiraatio iski keikalla. Viisihenkinen yhtye sai alkunsa kesällä 2014 Pelle Miljoonan keikan jälkeen. Osa tulevan yhtyeen miehistöstä oli talkootöissä Hietskurockissa, ja heillä oli hallussaan all access -passit.

Festivaalipassin nimi kirvoitti sanailua ja uusia ideoita, joista lopulta voitolle selviytyi väännös All Asses. Uuden yhtyeen aihio oli sitä myöten valmis.

Bändin jäsenistöön kuuluvat Mika Perttula, Joonas ”Andy” Saarela, Ari-Pekka Tulisalo, Sami Hautala ja Frans Nygård.

Reipas meininki. Tehokas kokoonpano on ehtinyt kerätä repertuaariinsa peräti 17 kappaletta, joista 14 on heidän omiaan. Muutama kappaleista oli syntynyt jo ennen All Assesin muodostamista.

– Meillä oli valmiina joitakin biisejä, joita olimme tehneet Andyn kanssa muutama vuosi sitten huviksemme omaan käyttöömme. Niistä otimme muutamia mukaan, mutta aika nopeaan tahtiin biisejä tehtiin. Meillä ei ollut tuolloin vielä rumpaliakaan, ja ensimmäinen keikka alkoi jo lähestyä, muistelee bändin laulaja Mika Perttula.

Yhtyeen jäsenistä suurimmalla osalla on jo taustallaan aiempia bändejä ja projekteja, mutta uusimpana mukaan tulleelle jäsenelle, rumpali Frans Nygårdille, All Asses on kokoonpanona ensimmäinen.

Yllättäviä vahvistuksia. Yhteensä neljän päivän aikana kuvattua musiikkivideota tehtiin Vaasan lisäksi Tampereella ja Helsingissä. Videon vierailijat Dave Lindholm ja Pelle Miljoona saatiin yllättäen mukaan videon ohjaajan ja käsikirjoittajan Timo Tapion aloitteesta.

– Aika puun takaa tuli, kun kysyttiin, kävisikö meille, että mukaan videolle tulisivat tällaiset hahmot. Ei ollut kyllä mitään vastaansanomista siihen. Aika utopistinen fiilis, kertoo yhtyeen basisti Sami Hautala.

All Assesin musiikkivideo Lanttu jumissa on nähtävillä YouTubessa. Yhtye esiintyy seuraavan kerran tiistaina 2. kesäkuuta Palosaari-karnevaalilla.

Hanna Karpio

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka