Muut

Vaasaan suunnitteilla Olutseuran paikallisyhdistys

  • Vaasa

Turusta Vaasaan muuttanut Ville Salonen aikoo perustaa Vaasaan Suomen Olutseuran paikallisyhdistyksen. Järjestäytymiskokous on tarkoitus pitää elokuun aikana.

– Lupaan, että tässä toiminnassa kaikki pääsevät mukaan tekemään ja osallistumaan. Hullut ideat ovat yleensä kaikkein parhaita, koska yhdessä kehittelemällä niistä saadaan aikaan helmiä. Vaasan jäsenyhdistyksestä tehdään jäsentensä näköinen ja oloinen, Salonen kertoo.

Olutseuran tarkoituksena on vahvistaa, leventää ja syventää paikallista olutkulttuuria ja koota tekijöitä saman pöydän ääreen ideoimaan ja suunnittelemaan.

Vaasan jäsenseurasta tulee kaksikielinen.

– Suomen Olutseuraan kuuluu kaksi ruotsinkielistä jäsenseuraa, mutta ei yhtään kaksikielistä. Vaasan kokouksissa kukin saa täysin vapaasti käyttää omaa äidinkieltään, Salonen sanoo.

Auttaja ja tsemppaaja. Turussa Salonen oli Olutseuran paikallisyhdistyksen toiminnassa mukana yli kymmenen vuotta ja ajautui sitä kautta myös Suomen Olutseura ry:n hallitukseen.

– Neuvojia Suomessa riittää asiassa kuin asiassa, mutta omana tavoitteenani on olla auttaja ja tsemppaaja. Tutustun kohteeseen, esimerkiksi olutravintolaan, ja esitän ideoita muun muassa yrityksen liiketoimintasuunnitelmaan ja kohdeyleisöön perustuen.

Turussa Salonen teki ravintolakonsultin töitä.

– Järjestin esimerkiksi olut-teemaviikkoja ja tein krouvareille ehdotuksia olutlistoista: mitä he voisivat kokeilla ja miten parantaa omia vahvuuksiaan.

Pohjanmaalta ei ole aikaisemmin ollut jäseniä Suomen Olutseuran hallituksessa. Myös paikallistoiminta on ollut vaisua.

– Nyt on tarkoitus saada toiminta kunnolla käyntiin ja olla näkyvä toimija alueen gastronomisessa keskustelussa, Salonen linjaa.

Olutseuran paikallisyhdistystoiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Ville Saloseen sähköpostitse. Osoite on villemosalonen@gmail.com.

Elina Levijoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka