Muut

Uudistunut musiikkipainotteinen perhekahvila aloitti Palosaarella

  • Vaasa

Palosaaren Setlementtikeskuksessa aloitettiin maaliskuun alussa musiikkipainotteinen perhekahvilatoiminta. Musiikkituokioiden lisäksi perhekahvilan ohjelmassa on luvassa muun muassa vapaata leikkiä, askartelua, tuote-esittelyjä ja vaihtokirppiksiä. Ohjelman suunnitteluun vaikuttavat eniten kävijöiden esittämät toiveet.

– Musiikilla voi rikastuttaa aivan tavallista lasten ja aikuisten välistä arkipäivää, minkä lisäksi sen avulla voi kartuttaa lapsen sana- ja leikkivarastoa, sanoo ohjaaja Hanna Puronaho.

Vaasan Setlementtiyhdistyksen Taimitarhan alaisuudessa toimiva musiikkipainotteinen perhekahvila on avoinna maanantaisin kello 9.30–11.30, ja se on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille sekä heidän hoitajilleen. Nimensä mukaisesti perhekahvilassa on myynnissä kahvia ja teetä.

– Äitien lisäksi isät ja isovanhemmat ovat myös lämpimästi tervetulleita, korostaa Puronaho.

Eri ikäryhmät kohtaavat. Lapsiperheille erilaisia ryhmiä tarjoavalla Taimitarhalla on ollut aiemminkin perhekahvilatoimintaa Palosaarella, mutta toiminnalla ei ollut vakituista ohjaajaa, mikä luonnollisesti vaikeutti toiminnan suunnittelua.

Nyt, kun Puronaho aloitti vakituisena ohjaajana, saatiin perhekahvilasta musiikkipainotteisempi. Puronaho on toiminut aiemmin Setlementtiyhdistyksen Arkipajan äiti–lapsi-ryhmien ja tyttökerhojen ohjaajana.

Setlementtikeskus on monipuolinen harrastus- ja toimitila, jossa eri-ikäiset ja erilaisissa elämäntilanteissa olevat ihmiset kohtaavat.

Samaan aikaan perhekahvilan kanssa järjestetään erilaisia harrastusryhmiä, ja rakennuksessa toimii myös eläkeläisten suosima lounasravintola.

– Pienten lasten näkeminen voi todella piristää eläkeläisen päivää, ja lapsikin saa kohtaamisesta iloa, sanoo Puronaho.

Monipuolinen toimija. Setlementtiliiton toiminta-ajatus perustuu yhteisöllisyyden voimistavaan vaikutukseen. Paikallisyhdistyksiä on yhteensä 34 eri puolilla Suomea, ja toiminta keskittyy sivistys- ja sosiaaliseen työhön.

Vaasan Setlementtiyhdistys järjestää monenlaista toimintaa eri kohderyhmille. Toimintaan kuuluvat esimerkiksi lapsi-, nuoriso- ja perhetyö sekä aikuisille ja eläkeläisille suunnattua kerho- ja harrastustoimintaa. Tämän lisäksi yhdistys tuottaa muun muassa asumis- ja hoivapalveluja.

Setlementtiliiton toiminnan perusarvoina ovat arjen keskellä toimiva lähimmäisenrakkaus, yhteisöllisyys ja erilaisten ihmisten välinen yhteistyö. Toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Perhetyössä keskeistä on samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten kohtaaminen. Vertaisryhmä, jossa saa jakaa kokemuksia, voi muodostua aikuisille tärkeäksi, kun taas lapset pääsevät pitämään hauskaa ja leikkimään muiden kanssa.

– Toivon, että perhekahvilasta tulee paikka, jonne tulemiseen on matala kynnys ja jossa voi oleskella muiden aikuisten ja lasten kanssa rennossa ja mukavassa ilmapiirissä, sanoo Puronaho.

Krista Koski

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka