Muut

Twerkkauksessa tarvitaan asennetta ja oikeaa tekniikkaa

  • Vaasa

Sunnuntaina 8. marraskuuta noin 40 nuorta naista kerääntyi Wasamoven tiloihin opettelemaan lukuisista musiikkivideoista ja sosiaalisesta mediasta tuttua tanssilajia, twerkkausta. Tämän vauhdikkaan tanssin saloihin naisia johdatti tanssija Monse Villarroel.

– Idea tällaisesta twerkkaus-workshopista on muhinut ajatuksissani jo kauan, mutten aiemmin uskonut Vaasan olevan valmis, Villarroel kertoo osallistujille nauraen.

Ei pelkkää pyllynheilutusta. Twerkkaus on tanssilaji, jossa keskitytään alavartalopainotteisiin tanssiliikkeisiin yleensä rytmikkään hiphop-musiikin tahdittamana. Tavoitteena on, että pylly heiluu vauhdikkaasti musiikin rytmissä.

Musiikkivideoita katsellessa saattaa helposti erehtyä luulemaan, että twerkkaus on helppoa.

– Ei twerkkaus pelkkää pyllynheiluttamista ole, vaan tässä vaaditaan myös voimaa ja oikeanlaista tekniikkaa. Liike lähtee lantion lihaksista, joten kyllä tämä ihan urheilusta käy, Villaroel kertoo.

Hikistä liikuntaa. Villarroelin pienen puheen jälkeen on aika aloittaa itse twerkkaaminen. Tunnelma salissa on ensin hieman jännittynyt, mutta jännitys laukeaa heti, kun päästään asiaan. Vain muutaman tanssitun kappaleen jälkeen hiki alkaa virrata, ja naiset rentoutuvat.

Villarroel kannustaa oppilaitaan katsomaan ja ihailemaan itseään peilistä havainnollistaen samalla liikkeiden oikeaoppista suoritustapaa. Ajoittain ohjeistusta annetaan tasapuolisuuden nimissä myös espanjaksi, sillä suomalaisten keskelle on saapunut muutama vahvistus myös Etelä-Amerikasta.

Ilmapiiri tunnilla on rento ja kannustava, ja osallistujat intoutuvat välillä antamaan opettajalleen jopa raikuvat aplodit. – Ei ole väliä, millainen kroppa itseltä löytyy. Asenne on se, joka ratkaisee. Kyllä se pylly siellä takana heiluu, kunhan oikea tekniikka ja asenne löytyvät. Tärkeintä on, että pitää hauskaa! kannustaa Villarroel.

Polvet kovilla. Työpaja koostuu kahdesta osiosta. Ensimmäisellä tunnilla opetellaan twerkkauksen perusliikkeitä, ja toisella tunnilla opituista liikkeistä muodostetaan koreografia.

Erityisen koville joutuvat tanssijoiden polvet, joiden varassa useat liikkeet tehdään. Monet osallistujat ovat kuitenkin osanneet varautua asianmukaisin varustein, muun muassa polvisuojin.

– Sen verran paljon tässä tanssitaan kontillaan, että polvet kyllä varmasti kipeytyvät. Huomenna twerkkauksesta muistuttavat ainakin kipeät polvet, Villarroel sanoo.

Jatkoa seuraa. Järjestyksessään ensimmäiseen twerkkaus-workshopiin oli ilmoittautunut noin 40 naista, joten tupa oli täysi. Energisen tanssijan mielessä siintävät kuitenkin myös tulevat haasteet – uusien workshopien muodossa.

– Eiköhän näitä twerkkaus-kursseja järjestetä vielä uudestaankin, sen verran näyttäisi kysyntää olevan, nainen toteaa hymyillen.

Kiitosta twerkkaus-workshop saa myös osallistujien keskuudesta.

– Mahtava kokemus, hauskaa on ollut! Tulen kyllä uudestaankin, kommentoi kurssilla mukana tanssinut Cecilia Hietanen.

Marika Paloniemi

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka