Muut

Tuulahdus Intiasta

  • Vaasa

IKKUNA-FESTIVAALI: Intialainen ravintola Kaavya Cuisine ottaa tänä vuonna toista kertaa osaa Ikkuna-festivaaliin. Ravintola perustettiin vuoden 2012 alussa, ja se on ainut intialainen ravintola Vaasan keskustassa.

Intialaista ruokaa arvostetaan sen omalaatuisten makujen, kuten currylla maustettujen ruokalajien vuoksi.

Intialaisesta ruoasta löytyy myös vähemmän maustettuja vaihtoehtoja, ja se sopii hyvin myös kasvisyöjille. Kaavya Cuisine pitää kiinni vahvoista kulinaarisista perinteistä ja tarjoilee ruoka-annoksia Intian jokaiselta viideltä alueelta paikallisilla resepteillä valmistettuna. Annoksia on mahdollista saada eri tulisuusasteilla.

– Tarjoamme tulisia ja mausteisia annoksia, mutta ne voi halutessaan tilata myös miedompina – jokaiseen makuun löytyy jotakin, Kaavya Cuisinen omistaja Sabin Rana kertoo.

Suosituimpia annoksia Kaavya Cuisinessa ovat aromaattinen riisisekoitus biryani, tandoorikana, joka marinoidaan jogurtissa ja mausteissa sekä pakora, joka voi olla friteerattua perunaa, sipulia, munakoisoa, kukkakaalia tai chiliä.

– Muita suosikkeja ovat klassinen Butter Chicken ja uunissa paistettu naan-leipä, jotka sisältyvät tänä vuonna myös Ikkuna-annokseen, sanoo Rana.

– Menuun kuuluu näiden lisäksi tyypillinen intialainen alkuruoka Vegetable Samosa eli kasvispasteija, ja juomaksi on mangolassia eli jogurttipirtelöä.

Kaavya Cuisinen asiakkaat ovat enimmäkseen suomalaisia, mutta ruoka täyttää myös paikallisten intialaisten kriteerit, ja myös heitä näkee asiakkaina usein.

– Osan raaka-aineista, kuten mausteista, jouduimme ravintolan alkutaipaleella tilaamaan kaukaakin eri osista Aasiaa, mutta nykyään myös paikallisilla marketeilla on kattavampi varustelu, Rana valaisee.

Ruokatarjoilun lisäksi Kaavya Cuisine järjestää myös yksityisiä juhlia sekä kulttuuritapahtumia, kuten perinteisiä tanssiesityksiä Intiasta ja Nepalista.

Juho Kauranen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka