Muut

Toive-tanssit tuovat perinteiset tanssi-illat takaisin Vaasaan

  • Vaasa

Kulttuuritalo Fannyssa tanssitaan vappuaattona ensimmäiset aikuisille suunnatut tanssit. Tanssijalan laittaa vipattamaan perinteistä tanssimusiikkia soittava orkesteri Mirja Liisa & Trio Timantti.

Vapun jälkeen tanssit pyritään järjestämään joka lauantai. Toive-tanssien nimi juontaa juurensa vaasalaisten toiveeseen perinteisten tanssien järjestämisestä kaupungissa.

Kulttuuritalo. Perinteisille aikuisten tansseille on ohjelmatoimisto MeKahden Mirja Känsäkankaan ja Kaija Peräsalon mukaan Vaasassa kysyntää.

Läheisistä maakunnista tanssipaikkoja kyllä löytyy, mutta Vaasasta sellainen on puuttunut. Keskustan läheisyyteen haluttiin järjestää matalan osallistumiskynnyksen tanssit, joihin vaasalaisten on helppo tulla.

– Maakuntien tanssipaikoille on kuitenkin pitkä matka, eivätkä kaikki kykene tai jaksa niihin lähteä, joten on hyvä saada perinteitä kunnioittava tanssipaikka myös tänne Vaasaan, selittää Känsäkangas.

Kulttuuritalo Fanny nousi esille Känsäkankaan ja Peräsalon etsiessä helposti saavutettavaa tanssipaikkaa Toive-tansseille. Fannyn sijainti koettiin loistavaksi ja alueen parkkipaikat riittäviksi, ja kun Vaasan kaupungin kulttuurisuunnittelija Leena Nyqvist suhtautui asiaan myönteisesti, päätettiin Toive-tanssien järjestämispaikaksi Kirkkopuistikolla sijaitseva Kulttuuritalo.

– Kulttuuritalo Fannylla on pitkät perinteet tanssipaikkana, joten rakennus soveltuu tällaiseen toimintaan hienosti. Pientä kunnostusta talossa on tehty, mutta nyt puitteet ovat kunnossa, Nyqvist kertoo.

Kakkujuhla. Vappuaattona Fannyssa järjestetään ensin päivällä kansainvälinen Vappu- ja kakkujuhla, joihin pääsee osallistumaan tuomalla mukanaan itseleivotun kakun ja siihen kuuluvan reseptin.

Tapahtuma on koko perheen juhla, jossa maistellaan kakkuja, vaihdellaan reseptejä ja kerrotaan kakkuihin liittyviä tarinoita. Toive-tanssit aloitetaan kakkujuhlan jälkeen kello 21.

– Illalla taloon pystytetään myös Vaasan rintasyöpänaisten järjestämä buffet, josta tanssijat voivat ostaa vapun hengessä kahvia, simaa ja munkkeja.

Monikulttuurisuus. Vaasan kaupungin kulttuuritoiminnalle Toive-tanssit toimivat myös monikulttuurisuuden sanansaattajana. Tansseihin on tarkoitus saada paikalle myös maahanmuuttajia, jotka voisivat tuoda omaa kulttuuriaan esille musiikin avulla.

– Tässä on tavoitteena tukea monikulttuurisen Vaasan kehitystä edistämällä juuri sitä vuorovaikutusta paikallisten ja maahanmuuttajien välillä, kertoo Nyqvist.

Marika Paloniemi

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka