Muut

Susanna Erkinheimon musiikilliset uudet tuulet

  • Vaasa

Idolsin kuudennelta kaudelta tuttu Susanna Erkinheimo tunnetaan nykyään taiteilijanimellä S.U.S. Uuden projektin ensimmäinen musiikkivideo julkaistiin perjantaina 22. tammikuuta videopalvelu YouTubessa. Toivon-kappaleessa kuullaan nykyaikaisia pop-rytmejä ja vivahteita konemusiikista.

– Olen Idolsin jälkeen keikkaillut oman bändini, lempinimeäni kantavan Sussun, kanssa sekä laulanut Kauhava Big Bandissa. Bändin kanssa olemme tehneet rockia ja big bandin kanssa jatsahtavampaa musiikkia ja iskelmää Olavi Virran tahdissa. Nyt oli kiva päästä kokeilemaan jotain ihan muuta, Erkinheimo kertoo.

Hynttyyt yhteen hiphoppareiden kanssa. Erkinheimo oli mukana vaasalaisen hip hop -kollektiivi Klass1kon kappaleessa Ihana päivä.

Yhteistyön jälkeen Klass1kon toinen jäsen Prozku eli Junnu Hietanen ja Erkinheimo päätyivät myös hieman pidempään yhteistyöhön. Hietasesta tuli Erkinheimon eli S.U.S.:n tuottaja, säveltäjä ja sanoittaja sekä musiikkivideon ohjaaja. Tuloksena syntyi ihmissuhteista kertova Toivon-kappale.

– Vaikka aina sanon, ettei saisi olettaa, että kaikki tuodaan hopeatarjottimella eteen, tämän kappaleen kanssa tosiaan kävi niin. Aiemmin olen ollut mukana säveltämässä kappaleita itse, mutta tässä Junnu oli tehnyt kaiken valmiiksi ja hyvin, Erkinheimo tiivistää.

Erkinheimo on toki tehnyt kappaleesta itsensä kuuloisen esimerkiksi äänenkierroilla ja omalla laulutavallaan. Hän toteaa kuitenkin, että musiikki on melko erilaista kuin hänen aiempi tuotantonsa.

– Kyllä minä tätä popiksi kuvailisin, vaikka tarkkaa genreä onkin vaikea sanoa.

Rankasta aiheesta pilke silmäkulmassa. Toivon-kappale kertoo ihmissuhteesta, jossa kaikki ei mennyt aivan nappiin. Sanoissa toivotaan (entiselle) kumppanille aika rankkojakin asioita ja toivotaan tämän häipyvän melko ikävään paikkaan.

– Mielestäni siinä on mainio kontrasti, että hymyssä suin ja iloisella melodialla saatetaan sanoa pahojakin asioita. Uskoisin, että sanat on kirjoitettu aika lailla pilke silmäkulmassa.

– Kyseessä on kuitenkin hyväntuulen laulu, jonka sanoja ei kannata ottaa ehkä ihan tosissaan, naurahtaa Erkinheimo.

Uutta ja jännittävää. S.U.S. tuo Erkinheimolle ja ennen kaikkea esiintymiseen paljon uutta. Uuteen kappaleeseen on tehty asioita koneella siinä missä hän on aiemmin esiintynyt bändin kanssa tai duettona parinaan pianisti tai kitaristi.

– Sinänsä vähän outoa, että ennen lavalla on aina ollut porukkaa kanssani, mutta nyt ei tarvitsekaan olla, kun niin suuri osa musiikista on tehty koneella.

Myös musiikkivideon kuvaaminen oli Erkinheimolle hieno kokemus. Video kuvattiin Vaasassa, mutta sen maisemat on niin ikään luotu koneella green screenin avulla. Erkinheimo on kuitenkin hyvin innoissaan uusista musiikkikuvioista.

– Nykyään voi tehdä mitä vain: Joku kunnon hevilaulajakin voi laulaa joulukonsertissa ja seuraavana päivänä olla vierailemassa Cheekin biisissä. Onkin hyvä aina koettaa uusia asioita.

Siiri Salo

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka