Muut

Surffaava koira rantautui Vaasaan - katso korttitemppuvideo!

  • Vaasa

Vaasalaisen Little Pubin olutvalikoima on laajentunut mentalisti Jose Ahosen oluella nimeltään Surfing Dog. – Se on helposti juotava IPA (Indian pale ale), jossa on jenkkityyppinen humalointi etenkin aromipuolella, kertoo Ahonen.

Ahosen kotikaupungissa Tampereella olutta on saatavilla useammasta pubista.

– Vaasa on toinen kotini, joten oli kiva saada olutta myös tänne tarjolle. Little Pubissa on hauska konsepti, olutvalikoima on hyvä ja ravintola sijaitsee ihan keskustassa, perustelee Ahonen.

Surfing Dogin menekki on ollut hyvää, ja sitä on valmistettu neljä kertaa enemmän kuin alun perin piti. Syyskuun lopussa julkaistua Reggae Dogia on myös saatavilla Little Pubista.

– Se on hyvin kevyt olut, jossa on kolmasosa vehnää. Humalointia on miedosti, ja trooppinen tuoksu vie Havaijille. Vaikka Vaasa on melkoinen Suomen Havaiji, niin täälläkin tarvitsee aina välillä henkisiä pasaatituulia, naurahtaa Ahonen.

Oluen valmistaa Pyynikin käsityöläispanimo, jonka porter-olut valittiin viime vuonna maailman parhaaksi.

Katso yläpuolelta mentalisti Jose Ahosen korttitemppuvideo Vaasan kaduilta.

Tuulahdus Havaijilta. Ahonen kiinnostui erikoisoluista noin 15 vuotta sitten.

– Erikoisoluihin tutustuttuani kiinnostuin oman oluen tekemisestä. Aluksi tein olutta uuteseteistä. Siitä tuli etäisesti olutta muistuttavaa kiljua, naurahtaa Ahonen.

Seuraavaksi Ahonen halusi tehdä oman oluen ihan alusta lähtien.

– Ihmiset ovat tehneet olutta yhtä pitkään kuin on ollut leipää, joten ei se niin vaikeaa voi olla. Luin aiheesta kirjoja ja kuuntelin jenkkiläisiä podcasteja. Se yllätti, että ensimmäinen oma olut oli jo parempi kuin usea kaupallinen olut, Ahonen sanoo.

Onnistuneen oluen jälkeen Ahonen alkoi kokeilla erilaisia mausteita, kuten kookosta ja kirsikkaa.

– Jenkeissä maistoin törkeän hyvää kookosporteria, banaaniolutta ja maapähkinävoiolutta, vaikka en edes tykkää maapähkinävoista. Havaijilla ihastuin heidän olutkulttuuriinsa, ja omat olueni lainaavat juuri sieltä, Ahonen toteaa.

Kiertuestartti Vaasassa. Leipänsä Ahonen tienaa mentalistina, ja hänen uusi kiertueensa starttaa 11. maaliskuuta Vaasan Ritzistä.

– Kyseessä ei siis ole mikään lasten taikurishow, vaan siinä keskitytään mentalismiin, psykologiseen taikuuteen ja hypnoosiin. Luvassa on kovimpia mentalismitemppuja, mitä tässä maassa kukaan on tehnyt. Tarkoitus on myös, että esitys on opettavainen, ja katsojat saavat siitä muutakin kuin viihdettä, paljastaa Ahonen.

Esityksen aikana katsojat oppivat hiukan ajatusten lukemisesta sekä tunnistamaan valheita.

– Päästän ihmiset siihen maailmaan, jolle olen omistanut koko elämäni. Nostan tuolla show’lla myös omaa rimaani erittäin korkealle, sanoo parikymmentä vuotta mentalismin maailmaan perehtynyt Ahonen.

Jaakko Jokela

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka