Muut

Sulvan puhallinorkesteri johdattaa elokuvien maailmaan

  • Vaasa

Sulvan puhallinorkesteri – Solf blåsorkester on kaksikielinen orkesteri, joka on toiminut vuodesta 1999 Sulvalla Mustasaaressa. Orkesterin toimintaa on organisoitu Mustasaaren aikuisopiston kautta.

Tällä hetkellä orkesteriin kuuluu noin 30 vakituista jäsentä, ja sen kapellimestarina toimii Jussi Lepistö. Orkesteri on Vaasan alueen ainoa suuri puhallinorkesteri.

Ikäjakauma orkesterissa on alle 20-vuotiaista noin 70-vuotiaisiin. Orkesterissa soittaa myös vaasalaisia ammattimuusikoita ja heidän oppilaitaan.

Parin viime vuoden aikana soittajamäärä on kasvanut voimakkaasti, ja mukaan toimintaan on tullut myös nuoria. Orkesteri onkin voinut laajentaa ohjelmistoaan aikaisempaa monipuolisempaan suuntaan.

Nyt orkesteri on siirtynyt vaiheeseen, jossa se on päättänyt alkaa tuottaa myös omia konsertteja, ja jatkossa tavoitteena on järjestää konsertteja säännöllisesti.

Tuttuja kappaleita. Esimerkkinä omasta konserttitoiminnasta on tulevana sunnuntaina järjestettävä elokuvamusiikin konsertti. Sitä varten orkesteria vahvistetaan muun muassa komppiryhmällä ja pianistilla. Laulusolistin, sopraano Angelika Klasin lisäksi kuullaan viulusolistina vaasalaista Ninja Jakobssonia.

Ajatus elokuvamusiikin konsertista oli kapellimestari Lepistön, ja sen järjestämiseen saatiin avustusta Svenska Kulturfondenilta ja Viljo ja Maire Vuorion säätiöltä. Lisäksi konserttia sponsoroivat useat paikalliset yritykset.

Konsertin ohjelmassa on elokuvamusiikkia sekä kotimaasta että pääasiassa englanninkielisistä maista eri aikakausilta. Angelika Klas laulaa 10 kappaletta, esimerkiksi Diamonds Are a Girl’s Best Friends, Balladi elokuvasta Klaani, Walking in the Air ja Romanssi elokuvasta Katariina ja Munkkiniemen kreivi.

Ninja Jakobsson on solistina Schindlerin listan tunnetussa tunnussävelmässä. Orkesteri soittaa lisäksi omia numeroita, esimerkiksi Quincy Jonesin Soul Bossanovan, joka on tullut tunnetuksi muun muassa Austin Powers -elokuvista, Hyvät, pahat ja rumat -elokuvassa soivan kappaleen Moment for Morricone ja Naisen tuoksu -elokuvan Carlos Gardeinl komean tangon Por una cabeza.

Sulvan puhallinorkesterin ja Angelika Klasin elokuvamusiikin konsertti järjestetään sunnuntaina 27.11. kello 15 Vaasan kaupungintalolla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka