Muut

Sport vahvistaa joukkuettaan ennen Playoffs-taistelua

  • Vaasa

Kaudelle 2016–2017 Sport lähti liikkeelle joukkueella, jonka rakentamisessa kokemus, kovuus ja maalintekovoima olivat keskeisimmät kriteerit.

– Tiedettiin, että rosteri eli pelaajisto oli aika kapea. Tarkoitus oli leventää joukkuetta ennen siirtoikkunan umpeutumista helmikuun puolessa välissä, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoo.

Suunnitelma näytti toimivan erinomaisesti alkukaudella, kunnes loukkaantumiskierre alkoi ja sairastupa täyttyi ennätysvauhdilla.

Hyökkääjistä ensin Joonas Komulainen jäi sivuun, sitten Markus Nenosen nilkka murtui ja kohta perään Ville Viitaluoma ja Olavi Vauhkonen joutuivat vammojensa takia sivuun. Puolustajista Aleksi Laaksolle tuli muutaman viikon tauko, ja maajoukkuekomennuksen takia Ari Gröndahl sekä Robin Salo olivat muutaman ottelun poissa.

– Kun kärkiäijät tippuvat kokoonpanosta yllättäen, se vaikuttaa totta kai joukkueen pelaamiseen. Peli oli joulukuussa tasakentällisin aika ailahtelevaa, ja ylivoimamme on myös yskinyt, päävalmentaja Tomek Valtonen toteaa.

– Positiivinen asia on se, että monet pelaajat ovat saaneet lisävastuuta, ja muun muassa oma A-juniori Verneri Vähäkangas on saatu ajettua sisään liigajoukkueeseen. Nämä asiat ovat kullan arvoisia kevätkaudella, Valtonen jatkaa.

Valoa tunnelin päässä. Sport on reagoinut tilanteeseen, mutta pelaajamarkkinat olivat aika kuivat joulukuussa, ja siksi sopivien ratkaisujen löytäminen on ollut hankalaa. Vielä marraskuussa vapaita pelaajia oli markkinoilla runsaasti, mutta pelaajasiirtojen suuri määrä Euroopan liigoissa muutti tilanteen nopeasti.

– Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Aleksi Ainalin ja Jesse Paukun tänne Vaasaan. Molemmat ovat nuoria ja ennakkoluulottomia hyökkääjiä, jotka tuovat lisää energiaa joukkueeseen. Tomas Kubalikin myötä saatiin myös lisää kokemusta ja maalintekovoimaa hyökkäykseen, Valtonen sanoo.

Runkosarjasta on pelattu 36 ottelua, ja jäljellä on vielä 24 kierrosta. Kärkikolmikko on tällä hetkellä karannut, mutta muuten sarja on ennätystasainen. Kevätkaudella taistelu Playoffs-paikoista tulee olemaan erittäin kova ja tasainen.

– Uskotaan, että loukkaantumistilanne helpottuu lähiviikkojen aikana. Viitaluoma palaa riviin lähipäivinä ja Nenonen sekä Vauhkonen myöhemmin tammikuun aikana, joten valoa näkyy jo tunnelin päässä. Eiköhän me tällä rosterilla taistella vielä pitkään keväällä, toteaa Jämsä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka