Muut

Seikkailu aaveiden Vaasassa

  • Vaasa

Tulevana viikonloppuna on luvassa vipinää ja vilskettä Kuula-opistolla, kun taiteen perusopetus TaiKon ja Kuula-opisto yhdistävät voimansa monitaiteellisessa Seikkailu aaveiden Vaasassa -esityksessä. Mukana on niin tanssia, runonlausumista, näyttelemistä kuin elävää musiikkiakin.

Seikkailu aaveiden Vaasassa on kaksikielinen näytelmä, joka perustuu Tiina Hautalan teoksiin Aaveiden Vaasa ja Seikkailu Saaristossa sekä Juha-Pekka ja Miranda Koskisen runoihin lastenkirjasta Gabriel Hullo ja keskiyön kestit.

Lavasteet ovat TaiKonin kuvataiteiden perusteiden ensimmäisen ja toisen luokan oppilaiden käsialaa, ja niin ikään tanssijat tulevat TaiKonilta. Musiikista vastaavat Kuula-opiston Buranat-orkesteri, pianonsoiton oppilaat ja laulaja Petra Rothovius.

Kummitustarinat sopivat näyttämölle. Esityksen on käsikirjoittanut Sirpa Seppelin, joka myös johtaa Buranat-orkesteria yhdessä Sanna Mikkola-Blombergin kanssa.

Idea näytelmän toteuttamiseen syntyi edellisvuonna Kulttuurikasarmin joulubasaarissa, kun Seppelin tutustui Hautalaan ja tämän teoksiin.

– Heti heräsi ajatus, että Hautalan tarinat sopisivat todella hyvin visualisoitaviksi, Seppelin kertoo.

Esityksen visuaalinen puoli on toteutettu kokonaan mustavalkokuvina, joita elävöitetään värivalojen avulla. Projekti on laitettu alulle jo viime keväänä.

– Tekeminen on ollut todella intensiivistä. Haastavaa on ollut perusopetuksen yhdistäminen projektin toteuttamiseen, kun täytyy onnistua pitämään oppilaiden mielenkiinto yllä alusta loppuun saakka, taiteen perusopintojen opettaja Alli Alho kuvailee.

Antoisa ja hauska projekti. Tarinan pääosissa nähdään 13-vuotiaat Daniela Ilomäki Saagan roolissa ja Kalle Kauppila Gabrielina.

Seikkailu aaveiden Vaasassa on Kallelle ensimmäinen ison mittakaavan projekti. Sen sijaan Danielalle homma on jo ennestään tuttua, sillä hän on esiintynyt aiemmin muun muassa Oliver-musikaalissa pääosassa.

– Tosi kivaa on ollut harjoituksissa, molemmat hehkuttavat yhteen ääneen.

Näyttelijöitä ja tanssijoita projektissa luotsaava Miia Wiik uskoo isojen projektien antavan paljon myös oppilaille.

– Hienoa tällaisissa jutuissa on poikkitaiteellisuus, kun oppilaat pääsevät näkemään konkreettisesti, mitä muiden alojen opiskelijat puuhaavat, Wiik pohtii.

Projektia on ollut mukana tekemässä kaikkiaan noin 80 henkilöä. Esitykset järjestetään torstaina 29.10. ja perjantaina 30.10. Kuula-opiston Toivo Kuula -salissa.

Perjantain näytöksen yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus naamioitua Halloween-teeman mukaisesti kummituspajassa opiston aulassa kello 15.30 lähtien. Esityksiin on vapaa pääsy.

Raisa Huttunen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka