Muut

Seglis uudistui ja avasi oman panimon

  • Vaasa

Vaskiluodossa sijaitseva meriravintola Seglis koki kevään aikana suuria muutoksia, kun omistaja Kim Hellman päätti laittaa ravintolan paikat kuntoon. Hellman sopi seitsemäksi vuodeksi eteenpäin uuden vuokrasopimuksen.

– Näen itse tämän uudistuksen seitsemän vuoden pituisena projektina, eli tehdään vähän kerrallaan, laitetaan paikat ensin kuntoon ja sitten vasta aletaan muokata koko konseptia, Hellman sanoo.

Ravintolan iäkäs keittiö koki suurimman muodonmuutoksen. Katto ja lattia uusittiin ja vanha laitteisto korvattiin uusilla. Keittiön lisäksi Hellman koki tärkeäksi suurentaa ulkoterassia, joka kasvoi noin kolmasosalla.

– Koska ravintola on meren ääressä, on tärkeää, että terassilla on riittävästi tilaa. Ennen uudistusta istumapaikat jäivät iltaisin varjoon, mutta nyt asiakkaat pääsevät nauttimaan ilta-auringosta, Hellman kertoo.

Joka lajin lounas. Ravintolan lounas koostuu erilaisista kala- ja lihavaihtoehdoista, jotka tarjotaan suoraan lämpimältä parilalta. Kesällä säiden salliessa keittiö pystytetään ulkoterassille, ja iltaisin listalta löytyy klassikoita sekä hieman erikoisempia vaihtoehtoja, kuten tapas-lautasia.

Raaka-aineissa suositaan kotimaista lähituotantoa. Uudistettu keittiö sai myös ammattitason pitsauunin.

– Ruokalistat ovat monipuoliset, mutta pyrimme kuitenkin siihen, ettei ole liikaa vaihtoehtoja. Näin pystymme keskittymään siihen, että tarjoamme vain laadukkaita tuotteita, Hellman sanoo.

Oma panimo. Ravintola on suosittu paikka yksityistilaisuuksien ja juhlien järjestämiselle. Merimiljöö ja näköalat luovat erityistä tunnelmaa. Yläkerrassa sijaitsee kolme kabinettia, joita asiakkaat voivat vuokrata kokouskäyttöön.

– Vielä tänäkin päivänä yksityistilaisuudet ja isommat juhlat ovat erityisen tärkeitä toiminnallemme, Hellman kertoo.

Kevään uudistuksien myötä ravintola avasi yläkertaan Suomen pienimmän panimon, joka pääsi ensimmäisen kerran käyttöön pari viikkoa sitten. Ravintolan omaa olutta pääsee nauttimaan viimeistään loppukesästä.

– Panimo-oluen kanssa täytyy edetä rauhassa, ettei tule takapakkeja. Reseptiikkaa voi joutua vaihtamaan, ja haluamme olla täysin tyytyväisiä ennen kuin tuote pääsee myyntiin, Hellman sanoo.

Suuria suunnitelmia. Kesäksi on suunnitteilla erilaisia tapahtumia, joista yksi on panimo-oluen lanseerausjuhlat. Ravintola on myös järjestänyt pari kertaa kesässä grillijuhlia, ja niistä pääsee nauttimaan tänäkin vuonna.

– Ajatuksia meillä on paljon, mutta se on se seitsemän vuoden projekti. Kaikkea ei voi tehdä yhden päivän aikana, Hellman pohtii.

Laura Ketola

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka