Muut

Rokki soi Ikkuna-festivaalissa

  • Vaasa

IKKUNA-FESTIVAALI: Ruoan lisäksi Ikkuna-festivaali tarjoaa aimo kattauksen artisteja kaupungin pubeissa ja ravintoloissa tulevana perjantaina ja lauantaina.

O’Malley’sissa viihdyttää perjantaina klassista rokkia, kuten Deep Purplea, Rainbow’ta ja Whitesnakea, soittava Solid Faces Pietarsaaresta.

– LittlePubin terassilla esiintyy molempina iltoina vaasalainen Duo Trololo, LittlePubin Aleksi Laine kertoo.

Duo on Lasse Känsäkankaan ja Tommi Björklundin perustama akustinen coverbändi.

– Dreams-yökerhossa on perjantaina mukana menossa Big Brother -ohjelmasta tuttu BB-Sami, vinkkaa Tony Scorppa.

WsArenalla lauletaan perjantaina karaokea, ja lauantaina vuorossa on Hard’n Heavy Metal Night II, joka tarjoaa hevimusiikin ja melodisen hevin ystäville kuunneltavaa.

– Karaokeiltoja meillä on ollut neljä viisi kertaa, ja ne ovat olleet suosittuja, kertoo WsArenan Ari Rintamäki.

– Keväällä meillä oli vastaava hevi-ilta, josta yleisö tykkäsi. Tämä ilta sopii hyvin yhteen Ikkuna-festivaalin kanssa, Rintamäki jatkaa.

WsArenalla esiintyy lauantaina vaasalainen Twisted Misters, joka on nimensä mukaisesti tribuuttibändi jäähyväiskiertuettaan tekevälle yhdysvaltalaiselle Twisted Sisterille. Bändi on onnistunut verrattain hyvin matkimaan 80-luvun suosikkiyhtyettä, ja heillä on faneja ympäri Suomen.

Imitointi on aiheuttanut Twisted Mistersille myös kommelluksia.

– Pukeudumme 80-luvun vermeisiin, ja meillä on myös peruukit ja meikit päällä, jotta näyttäisimme mahdollisimman samalta kuin Twisted Sister. Alkuaikoina saimme yhteydenoton Twisted Sisterin lakimieheltä. Hän sanoi, että ihan kiva idea, mutta kielsi meiltä esimerkiksi logon käytön rumpukalvossa, yhtyeen rumpali Tom Suomela kertoo.

– Toinen huvittava juttu sattui bändipaitoja teetettäessä. Laitoimme Saksaan paitatilauksen, ja pian paitafirman lakimies otti yhteyttä. Paitafirmassa ei uskottu Twisted Mistersin olevan eri yhtye kuin Twisted Sister, Suomela nauraa.

Suomela on ollut järjestämässä WsArenalle myös muuta ohjelmaa Ikkuna-festivaalin ajaksi.

– Jerry eli Jyri Tolppanen on rautainen ammattilainen. Hän on ekspertti soittamaan Metallican tuotantoa. Jerry soittaa WsArenan pienemmällä lavalla lauantaina, Suomela kertoo.

– Vaasalainen Mannstein soittaa Rammsteinin musiikkia, ja bändin aiemmalle keikalle eivät ole kaikki halukkaat edes mahtuneet sisälle, Suomela sanoo.

Myös Mannstein kipuaa WsArenan lauteille lauantaina.

Susanne Hänninen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka