Muut

Pohjanmaa parkkeerasi Helsingin Senaatintorille

  • Vaasa

Vaasa parkkeerasi näyttävästi Helsingin Senaatintorille 11.–13. kesäkuuta, kun Pohjanmaan liitto ja Helsingin kaupunki järjestivät Pop-up Pohjanmaa -tapahtuman. Tapahtuman tuotti Pohjanmaan Expo Oy.

Ruoka, soitto ja monialainen aluemarkkinointi virtuaaliohjelmineen täytti Helsingin historiallisen tienoon ja valtiollisen torin.

Tapahtuma järjestettiin pääkaupungin keskeisimmillä kokoontumispaikoilla. Senaatintori, Esplanadi, päärautatieasema, Kino Engel, Narinkkatori ja Vuosaari keräsivätkin kävijöitä kolmen päivän aikana yhteensä noin 100 000.

Vaasalaista osaamista. Tapahtuman tarkoituksena oli taata mahdollisuus tutustua maakunnan ja sen seutujen parhaisiin paloihin keskellä pääkaupungin vilskettä. Monet pohjanmaalaiset yritykset esittelivätkin kävijöille parasta osaamistaan.

Keskellä toria oli Maalahden Limppu Oy:n koju. Sen edustalla liikehti yrityksen toimitusjohtaja Jarmo Latvasalo, joka oli mielissään siitä, että hapanmakeita limppuja vietiin koko ajan käsistä. Kernaasti Latvasalo ryhtyi myös selvittämään firmansa pitkäikäistä historiaa.

– Maalahden limpulla on takanaan pitkä taival. Karl Malmberg eli Bagar-Kalle aloitti leipomotoiminnan Maalahden Åminnessa jo vuonna 1893, Latvasalo selvitti.

Tänään Maalahden limppua ja monia muita leipomotuotteita valmistetaan kolmentoista ihmisen voimin nykyaikaisissa tiloissa Vaasan Kiitokaaressa.

Veneet kuuluvat länsirannikolle kuin kokko suomalaisjuhannukseen. Veneet kiinnostivat myös Helsingissä, minkä huomasi pietarsaarelaisen Nautorin kojulla. Erityisesti Swan-purjeveneet herättivät mielenkiintoa tapahtumakävijöissä. Nautor on 240 ihmistä työllistävä veneveistämö.

Musiikkia moneen makuun. Pop-up Pohjanmaan musiikkitarjonnassa oli valinnanvaraa.

Krista Siegfrids valloitti väen laulullaan Can You See Me? Lavan reunamilla, torilla ja tuomiokirkon portailla kuunneltiin kernaasti myös Siegfridsin muita kappaleita. Ymmärrettävästi kahden vuoden takainen euroviisubiisi Marry Me oli sekin kuuntelijoiden mieleen.

Laulu- ja soitinyhtye Gubbrockarna taas loihti hyväntuulisen tunnelman Espan lavalle letkeitä Beatles-lauluja soittaen. Laulut sopivat lauantain aurinkoiseen alkuiltaan.

Pohjanmaalla valmistettua marmeladia maistellessa saattoi samalla kuunnella, kun perjantai-illan yhteislaulua organisoinut vaasalaislähtöinen Annika Eklund lauloi itse hittinsä Shanghain valot.

Torin yllä olevassa majesteetillisessa tuomiokirkossa Vaasan Ooppera loihti perjantai-illan päätteeksi oopperaesityksen Kotia kohti, jossa nivalalaissyntyinen pappi ja oopperalaulaja Esa Ruuttunen tuntui olevan juuri oikeassa paikassa ja tehtävässä.

Hannu Ranta

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka