Muut

Olga ja pennut pelastuivat

  • Vaasa

KISSATALON TARINOITA: Kielloista huolimatta perhe otti kissan. Perhe oli ulkomaalaistaustainen, eikä varmuutta Suomeen jäämisestä ollut.

Kissan steriloiminen on vieras käsite monille eri kulttuureista tuleville, ja rahaakin on usein niukalti kalliina pidettyyn operaatioon.

Pahin tapahtui, ja perhe karkotettiin maasta. Eikä siinä rytäkässä kukaan kissaa ehtinyt miettiä, saati ottaa mukaan tai etsiä sille uutta kotia.

Olga oli nyt ilman kotia, hädissään ja viimeisillään raskaana. Ruokahuoltokaan ei enää pelannut. Se istui nälkäisenä tutun oven takan rappukäytävässä ja odotti. Päivät kuluivat, mutta ovi ei enää auennut.

Oli tullut synnytyksen aika, ja emo löysi rapusta lastenrattaat. Rattaisiin syntyi kolme suloista pentua, kaksi tyttöä ja yksi poika.

Pentujen ollessa noin viikon ikäisiä ne löydettiin rattaista. Niiden silmät olivat vielä kiinni, kun matka kohti Vaasan Kissataloa alkoi. Nyt niillä olisi mahdollisuus uuteen, hyvään tulevaisuuteen.

Kissanelämää. Koko sakki saatiin sijoitettua erään kissarakkaan nuoren miehen kotiin.

Pennut ovat nyt noin viiden viikon ikäisiä ja opettelevat syömään kiinteää ruokaa. Ernoa, Siriä ja Helgaa kiinnostaa kaikki ympärillä oleva, varsinkin maahan pudonneet sukat.

Pieniä kakan kikkanoita löytyy hiekkalaatikosta, joten emon opit ovat menneet pennuille perille. Olga-emolla on täysi työ pitää katras koossa, mutta se luotsaa jälkikasvuaan rakkaudella.

Jokin trauma Olgalle on luultavasti menneisyydestä jäänyt, sillä ruokaa se ahmii niin paljon kuin sitä annetaan, ikään kuin huomenna sitä ei ehkä enää saisi.

Niin uskomaton tuuri kävi tällä kertaa, että kaksi pentua ja emo on jo varattu. Olga lähtee Järvenpähän, pennut aikanaan 12 viikon ikäisinä Jyväskylään ja Merikarvialle. Pikkuinen Helga vielä odottelee oman kodin löytymistä.

Kissaperheellä ovat asiat nyt hyvin. Toivottavasti maasta karkotettu perhekin saa asiansa järjestykseen, siellä kaukana jossain.

Vappujuhlat. Perjantaina 1.5. kello 11–16 järjestetään vappujuhlat Kissatalon pihassa, osoitteessa Levoninkatu 35. Myynnissä on omatekoista simaa, munkkeja ja grillimakkaraa sekä vohveleita ja arpoja.

Kissatalolla on avoimet ovet joka torstai kello 18–20.30 ja sunnuntaisin kello 14–16.30. Talon puhelinnumero on 050 531 6173.

Kirsti Koivula

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka