Muut

Oiva tilaisuus tutustua Vaasan ravintoloihin

  • Vaasa

IKKUNA-FESTIVAALI: Brasserie & Bar Fondiksen ja El Gringon yrittäjä Susanna Ristiluoma on ollut mukana Ikkuna-festivaalissa alusta asti. Ravintolafestivaalin tunnettuus on kasvanut vuosien aikana, ja osa asiakkaista on kysellyt jo kesällä tapahtumasta.

– Trendi syödä ulkona on kasvanut, Ristiluoma kertoo.

Ristiluoman mielestä on mahtavaa tehdä ravintolafestivaalia yhdessä muiden ravintoloiden kanssa. Osallistuminen festivaaliin antaa myös sekä uusille opiskelijoille että kaupunkiin palaaville mökkeilijöille tilaisuuden tutustua ravintolatarjontaan.

Inspiraatio Etelä-Amerikasta. Ikkuna-festivaali on ravintoloissa kiireinen viikonloppu, joten Ristiluoma suosittelee pöydän varaamista etukäteen. Hänen mukaansa noin 90 prosenttia asiakkaista syö Ikkuna-annoksen tai -menun festivaalin aikana.

Tänä vuonna Brasserie & Bar Fondiksen Ikkuna-festivaalimenu sai inspiraationsa Etelä-Amerikasta. Ravintola haluaa erottautua sillä joukosta ja tuoda uusia makuja ihmisille kokeiltaviksi.

– Festivaalimenun suunnitteli yhdessä keittiömestarin kanssa uusi meksikolainen kokkimme, mikä taisi myös osittain vaikuttaa asiaan, Ristiluoma naurahtaa.

Musiikkiohjelmaa tarjolla. Ristiluoma odottaa tämän vuoden festivaaliviikonlopun olevan yhtä vilkas kuin aiempienkin vuosien.

– Odotan, että ihmiset jatkavat iltaa ja käyvät katsomassa bänditarjontaa. Ohjelmatarjonta on hyvä tänäkin vuonna, hän sanoo.

Brasserie & Bar Fondiksessa esiintyy perjantaina Lukas Djupsjöbacka Trio, joka soittaa sään salliessa ulkona. Trio esittää cover-kappaleita monella kielellä, joten se vetoaa laajaan yleisöön.

El Gringossa esiintyy perjantaina 4. syyskuuta kaksi eri bändiä, joista toinen on vuonna 2009 perustettu Parazetamol, joka soittaa power rockia. Sen lisäksi El Gringossa esiintyy myös vuonna 2009 perustettu, melodista pop rockia soittava Standard Time. Esityksiin ei ole sisäänpääsymaksua.

Essi Saarenpää

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka