Muut

Ohjeita ostoksille

  • Vaasa

PUNNITTUA PÖRINÄÄ: Koska nämäkään asiat eivät näytä olevan jokaiselle itsestään selviä, on ehkä tarpeen hieman ohjeistaa niinkin tuttua asiaa kuin kaupassakäyntiä.

Marketeissa on mukavaa tavata tuttuja, itse asiassa tapaamiset voi sopia jopa etukäteen. On tervetullutta sosiaalisuutta, kun järjestämme joukkotapaamisia kaupan käytäville, jossa voimme vertailla ostoskärryjemme sisältöjä, tarjousten hintoja ja kertoilla selkävaivat.

Hedelmätiskille saavuttaessa sen ohuen muovipussin saa parhaiten avattua, kun sylkäisee sormiinsa ja hinkuttaa kosteilla sormillaan pussin auki.

Tässä varoituksen sana: Jos sattuu olemaan flunssaa, voi sormien kostutussylki olla jonkin verran limaista, mistä aiheutuu sormien lipsumista hedelmä- tai vihannespussin suulla, eikä pussi tahdo kunnolla avautua. Kannattaa kokeilla sisukkaasti useampia pusseja, joku niistä avautuu varmasti.

Emmehän halua ostaa sikaa säkissä, eivät ne hedelmä- ja vihannestiskin tuotteet aina niin laadukkaita ole, joten kannattaa tarkistaa jokaisen mandariinin tai tomaatin kunto ja tuoreus huolellisesti puristelemalla.

Banaanin kuoria voi toisesta päästä vetää hieman auki ja näin todeta sen kypsyys.

Ei ole järkevää tilata kaikkia lehtiä kotiinsa, kun ne voi ilmaiseksi lukea sieltä kaupan lehtihyllystä. Jos sattuu olemaan enemmänkin mielenkiintoista luettavaa ja artikkeleita, voit aivan hyvin pyytää myymälänhoitajalta tuolin.

Kassoille saavuttaessa luodaan tietenkin arvioiva silmäys jonojen pituuteen ja valitaan lyhyin jono. Usein kuitenkin jonot etenevät eri nopeuksilla (esimerkiksi vanhukset, humalaiset tai muuten vammaiset hidastavat).

Ja nyt vaaditaankin pelisilmää ja hyviä refleksejä. Vaihdetaan jonoa edeten lyhyin syöksyin aina siihen nopeimmin vetävään jonoon.

Kun hihnalle tullessasi huomaatkin unohtaneesi punnita jonkin perunapussin tai vastaavan, kassahenkilö kyllä juoksee sen mielellään punnitsemaan, saahan hän siinä hyvää ja terveellistä liikuntaa pitkällisen kassalla istumisen vastapainoksi.

Jos et kyseistä tuotetta välttämättä edes tarvitse, sen voi tietysti jättää esimerkiksi johonkin ostoskoriin tai lattialle, josta myymälävirkailijat sen kyllä aikanaan vievät takaisin paikoilleen.

Allu Tuppurainen

PS. En ymmärrä, miks tää marketin vartija roikkuu mun hihassa, mitään en ole varastanut!

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka