Muut

Ohjeita lentomatkustajille

  • Vaasa

PUNNITTUA PÖRINÄÄ: Olemme eläneet jo hyvän aikaa matkapuhelinten aikakautta, mutta joko aletaan ajautua siihen, että puhelut julkisilla paikoilla yritetään hoitaa salassa, toisten kuulematta? Tämä on omiaan herättämään epäluottamusta kanssaihmisissä ja esimerkiksi lentoaseman muissa matkustajissa.

Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Käytä siis ääntäsi kunnolla, kun käyt puhelinneuvotteluja tai selvittelet naisystäväsi raskautta ja sitä, kuka on mahdollinen tuleva isä.

Odottavan aika on pitkä, sanotaan, mutta onneksi nykyinen teknologia tulee tässäkin apuun. Ei ole pahitteeksi, jos lentoa odotellessasi ja kahvia siemaillessasi otat siihen pöydällesi iPodin, läppärin, järjestelmäkameran ja selfiekepin. Näin vahvistat myös tehokasta ja aikaa seuraavaa käsitystä itsestäsi.

Voit kuluttaa aikaa ja viihdyttää itseäsi myös kuuntelemalla viimeisiä lentokenttäkuulutuksia, joilla kutsutaan myöhässä olevia matkustajia ennen kuin portti sulkeutuu.

Saat uskomattoman hilpeät naurut, kun virkailija yrittää lausua kiinalaisen matkustajan nimeä: ”Matkustaja Ya’ng Xio’ng, kiiruhtakaa portille 13. Portti sulkeutuu!” Ja voi niitä hassuja ilmeitä, kun matkustaja kauhun laajentamin silmin ryntäilee ehtiäkseen koneeseen.

Matkustaessa ollaan usein väsyneitä, joten silloin keventävä huumori on paikallaan ja piristää myös kanssamatkustajia. Lentoaseman turvatarkastaja kopeloi sinut päästä varpaisiin, ja silloin voit todeta esimerkiksi: ”Olipa hyvä hieronta.” Turvatarkastaja ilahtuu tästä kevennyksestä, jota ei ole koskaan aikaisemmin kuullut.

Turvatarkastajat tekevät pyyteettömästi työtään ja ilahtuvat varmasti, kun lähestyt heitä pienillä ammattiin kuuluvilla sutkauksilla: ”Tästä ei taida pommilla päästä” tai ”Onko terroristeja näkynyt?”

Kun koneen stuertti esittelee turvaohjeita ja poistumisteiden sijaintia, voit ilahduttaa kanssamatkustajia vaikkapa huikkaamalla: ”Miksi sinä etelän mies huito, miksei sinä käytä ohvia!”

Lentoemännän huomion saa kätevästi vaikkapa napsuttelemalla sormiaan tai huudahtamalla leikkisästi: ”Älähän tyttö livistä!” Paikallaan on myös pieni viaton ja ystävällisen hienovarainen flirtti lentoemännälle: ”Kivat tisut.” Voit pelastaa hänen päivänsä ja tulet varmasti saamaan yksilöllistä palvelua.

Kun matkustamohenkilökunta on siirtynyt kärryineen pois koneen käytävältä, on hyvä aika käydä tutustumassa koneen ohjaamoon.

Ovihan on yleensä lukittu. Koneen kovan melun vuoksi aivan pienet koputukset eivät ohjaamoon kuulu, joten jyskytä oveen kunnolla. Ilmoita nimesi ja kerro, ettet suinkaan ole aikeissa kaapata konetta. Tulet vain keskustelemaan turbulenssista ynnä muista lentämiseen liittyvästä, ja haluaisit myös nähdä koneen mustan laatikon.

Jos ja kun kone on turvallisesti laskeutunut, ovat raikuvat aplodit koneen miehistölle paikallaan. Encore ei kuitenkaan yleensä kuulu laskeutumisohjelmaan.

Allu Tuppurainen

PS. Terveiset täältä Botswanan lentokentän kuulusteluhuoneesta. Pääsen mahdollisesti jo ensi viikolla takaisin Suomeen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka