Muut

Mustekasettien hinnat kauhistuttavat

  • Vaasa

Moni tulostimen omistaja on varmasti joskus ihmetellyt uusien mustekasettien kallista hintaa. Näin kävi myös Vaasasta kotoisin olevalle Terhi Vuorimaalle, joka osti toimistoonsa uuden tulostimen hintaan 39,90 euroa.

– Ehdin tulostaa huikeat 15 sivua, jonka jälkeen värit loppuivat, Vuorimaa kertoo.

Tulostinvalmistajat myyvät laitteita halvalla hinnalla, mutta keräävät voittoa myymällä kalliita mustekasetteja. Usein uuden tulostimen mukana tuleva starttikasetti on jo valmiiksi puolityhjä.

Starttikasetin tyhjennyttyä kuluttaja päättää ostaa kokonaan uuden tulostimen, sillä se on huomattavasti halvempaa kuin ostaa uusi mustekasetti. Tämä on tietysti kaikkea muuta kuin ekologista.

Vaihtoehtoja löytyy. Onneksi uuden kasetin ostamiselle löytyy myös vaihtoehto. Markku Vuorimaalla on mustekasetteja täyttävä yritys, joka on ainut laatuaan Vaasassa.

Yhdeksän vuotta mustekasettien täyttöalalla toimineet Terhi ja Markku Vuorimaa päättivät täyttää ostamansa tulostimen mustekasetin.

– Asennettuani täytetyn kasetin koneeseen kone väitti sen olevan väärennetty, eikä tahtonut huolia sitä, Terhi Vuorimaa sanoo.

Vuorimaiden mukaan tulostin saattaa väittää, ettei täytetty mustekasetti ole sopiva. Tämä on kuitenkin vain toinen kikka, jolla kuluttajaa yritetään huijata ostamaan valmistajan oma mustekasetti. Täytetty kasetti toimii jokaisessa koneessa aivan yhtä hyvin kuin uusi mustekasetti, vaikka asennus onkin tehty vaikeaksi.

Apua saa kysyä. Vuorimaat kertovat, että heiltä voi aina pyytää apua ongelmien osuessa kohdalle. Täytön hinta riippuu mustekasetin merkistä, mutta uusiin kasetteihin verrattuna täyttö on 50–70% halvempaa.

– Ne, jotka kokeilevat mustekasetin täyttöä uuden ostamisen sijasta, tulevat yleensä uudestaan, Terhi Vuorimaa kertoo.

Täyttömuste on laadultaan yhtä hyvää kuin valmistajien muste. Hinta vain on eri. Kasetin voi täyttää merkistä riippuen viidestä kymmeneen kertaan ja vasta tämän jälkeen on ostettava uusi kasetti, jota taas voi täyttää uudelleen.

Markun yritys Täyttöpalvelu Vuorimaa sai juuri uudet tilat Pitkäkatu 51:stä.

Laura Ketola

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka