Muut

Musikaalisuus kulkee suvussa

  • Vaasa

Oravaisista kotoisin oleva Daniel Nordlund, 18, esiintyi Taiteiden yössä ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten, vain 8-vuotiaana.

– Olin silloin aivan hurahtanut Elvikseen, joten esitin hänen kappaleitaan. En kuitenkaan ollut pukeutunut Elvikseksi, joku raja sentään, Nordlund kertoo.

Ensiesiintymisensä jälkeen Nordlund on soittanut Taiteiden yössä joka vuosi. Tänä vuonna hän esiintyy perinteisesti Rewell Centerin lavalla, ja mukaan tulee myös soittokaveri Kevin Nordqvist, jonka kanssa Nordlundilla on yhtye Duo Nord.

– Tapasimme Kevinin kanssa, kun otin laulutunteja hänen äidiltään. Kevinin äiti ehdotti, että tekisimme yhteistyötä. Päätimme kokeilla, mitä siitä tulee.

Yhteistyö sujui hyvin, joten kaksikko on jatkanut duona. Tämä on toinen kerta, kun he esiintyvät yhdessä Taiteiden yössä.

Coverbiiseissä on tarpeeksi. Nordlundin innostus musiikkiin alkoi Elviksestä, mutta iän myötä musiikkimaku on laajentunut.

– Viime vuosina olen ihastunut akustiseen musiikkiin ja singer-songwriter-tyyliin. Pidän myös paljon rockista ja popista, sellaisesta hyvästä peruskamasta. Ehdoton suosikkiartistini on nykyään John Mayer. Soitan paljon hänen laulujaan, vaikka niitä onkin aika vaikea tulkita.

Omia lauluja Nordlund ei ole ryhtynyt tekemään, vaikka soittaa ja esiintyy suhteellisen paljon.

– Olen kirjoittanut joskus muiden kanssa, mutta en mitään, mitä kehtaisin itse esittää.

Juuri nyt coverbiisit riittävät Nordlundille mainiosti.

Konkari ja isoisän perintö. Syy Nordlundin musikaalisuuteen saattaa löytyä sukujuurista. Iäkkäämmät vaasalaiset muistavat hyvin hänen isoisänsä, jo edesmenneen viulisti Antti Tiihosen.

– Isoisä oli tunnettu muusikko Vaasassa. Äitini ja isäni eivät ole ollenkaan musikaalisia, joten varmaan kiinnostukseni soittamiseen tulee isoisältä.

Taiteiden yöltä Nordlund odottaa onnistunutta esiintymistä, hyvää fiilistä ja suurta määrää liikkeelle lähteneitä kaupunkilaisia. Onko Taiteiden yön konkarilla mitään vinkkiä muille tapahtumassa esiintyville?

– Kannattaa ehdottomasti tulla ajoissa paikalle, mielellään puoli tuntia aikaisemmin. Näin suuressa tapahtumassa on tietysti tärkeää olla ajoissa, mutta vielä tärkeämpää on ehtiä rauhoittua ennen omaa esiintymistä.

Duo Nord esiintyy Rewell Centerissä Taiteiden yönä kello 21.30.

Laura Hiltunen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka