Muut

Mallikilpailu vie Taran New Yorkiin

  • Vaasa

Puhelu seinäjokisesta mallitoimisto Pariss Modelsista muutti Veikkaalasta kotoisin olevan Tara Saarelan elämän. Kaikki alkoi viime syksynä, kun 13-vuotias Saarela osallistui mallitoimiston järjestämään mallikouluun.

– Mummu löysi mallikouluilmoituksen lehdestä, ja hän ja äitini kannustivat lähtemään mukaan mallikouluun. Pari kuukautta mallikoulun jälkeen Pariss Modelsilta soitettiin, haluanko lähteä mukaan Pre Teen Model of the Year -kilpailuun.

Mallitoimisto Pariss Models kuuluu maailman suurimpaan mannekiinikoulujen liittoon, International Modeling and Talent Associationiin (IMTA), joka toimii kilpailun järjestäjänä.

Tänä vuonna kilpailu pidetään 24.–28. heinäkuuta. Kilpailun aikana malleilla on mahdollisuus tavata väkeä huipputoimistoista ympäri maailman.

– Oli tosi iso yllätys, että pääsen mukaan kilpailuun, enkä aluksi uskonut asiaa. Nyt, kun kilpailu lähenee, alkaa jännittää, Saarela sanoo.

Kisoihin osallistuu myös lapualainen Hanna Alatalkkari. Saarela ja Alatalkkari ovat kilpailun ainoat suomalaiset osallistujat.

Saarela lähtee matkaan yhdessä äitinsä Marja Raivion kanssa. Matkavalmistelut ovat pitäneet kaksikon kiireisenä kilpailun alla.

Saarela kertoo, että ensin on pitänyt tehdä mallikortit.

– Sitten on pitänyt ottaa kuvat mallikansioon ja tehdä matkavaraukset. Olemme myös hankkineet perusvaatteita ja kengät, Raivio kertoo.

Meikki ja hiukset pitää laittaa itse.

Saarela on ollut muutamissa kilpailuissa aikaisemmin. Maaliskuussa hän osallistui Suomen Mannekiini 2016 sekä Suomen Mainosmalli 2016 -kilpailuihin.

– Näissä kilpailuissa emme sijoittuneet, mutta saimme kokemusta, Raivio kertoo.

New Yorkissa Saarela osallistuu kuuteen eri osakilpailuun, jotka ovat Runway, Fashion Print, T.V. Beauty, Swimwear, Commercial Print sekä Jeans. Jeans on Saarelan suosikki, sillä osakilpailussa saa esitellä lavalla kahdet eri farkut.

Vapaa-aikanaan Saarela ratsastaa ja hoitaa pientä koiraansa. Pienenä Saarela pelasi jalkapalloa, mutta nyt haaveena siintää ura mallina tai kauneudenhoitoalalla esimerkiksi kosmetologina. Ensin pitää kuitenkin käydä yläkoulu.

– Teen mallintöitä niin pitkälle kuin pystyn. Pidän siitä, että saan matkustella ja shoppailla, Saarela miettii.

Saarela ja hänen äitinsä lähtevät matkaan realistisin odotuksin. Kilpailu päättyy loppujuhlaan, jonka jälkeen he ehtivät vielä kiertää New Yorkin nähtävyyksiä.

– Kilpailun aikataulu on todella tiivis, joten jäämme vielä kisojen jälkeen kaupunkiin vähäksi aikaa. Luonnontieteellinen museo on toivelistalla ykköspaikkamme. On hienoa päästä mukaan kilpailuun, mutta siellä on tuhansia osallistujia. Ehkä me molemmat odotamme kaikkein eniten sitä, että pääsemme reissuun ja kokemaan kilpailun ohjelman ja tunnelman, Raivio sanoo.

Susanne Hänninen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka