Muut

Lounasravintola teatterin kupeessa

  • Vaasa

IKKUNA FESTIVAALI: Vaasan kaupungin-teatterin yhteydessä sijaitseva Ravintola Kulma on ollut toiminnassa jo vuosikymmeniä, mutta nykyisenlainen, Fazerin alainen toiminta alkoi puolitoista vuotta sitten.

Näytöstarjoilujen lisäksi Kulmassa on arkipäivisin tarjolla lounasta. Lounaan voi valita kahden lämpimän ruuan, salaattibuffetin ja kasviskeiton väliltä.

– Pyrimme painottamaan kausituotteita, Kulman ravintolapäällikkö Anna-Mari Saarnisto kertoo.

Ravintolan perusasiakaskuntaa on luonnollisesti teatteriväki, mutta reilun vuoden mukana ollut lounastarjoilu on tuonut paikalle myös uusia asiakkaita.

– Ravintolassa on 160 asiakaspaikkaa, joten päivittäin meille mahtuisi enemmänkin ruokailijoita, Saarnisto sanoo.

Brunssia ja vaapukkamehua. Saarnisto kuvailee ravintolan pitämistä teatterilla erilaiseksi ja mielenkiintoiseksi, vaikka haasteita tuokin vanhan talon logistiikka.

Teatterilla on kuitenkin aivan oma ilmapiirinsä, sillä lounasravintolatoiminnan lisäksi Kulma on myös teatterin henkilöstöravintola, joten lounaalla voi nähdä esimerkiksi näyttelijöitä roolivaatteissaan.

Lounaan ja näytöstarjoilujen lisäksi paikka jatkaa keväällä suosituiksi tulleita brunssitarjoiluja. Syksyllä brunssia on tarjolla kahdeksana eri lauantaina.

Lastennäytelmien yhteydessä ravintola pyrkii huomioimaan myös perheen pienimmät tarjoilemalla väliajalla muun muassa Muumeista tuttua vaapukkamehua.

Kutsumusammatissa. Syntyjään haapajärveläinen Saarnisto kertoo lähteneensä parikymppisenä ravintolakouluun ja päätyneensä opintojen perässä lopulta Vaasaan. Nyt hän kokeekin vaasalaistuneensa ja löytäneensä kutsumusammattinsa.

– Olen viihtynyt todella hyvin. Koko ajan on paljon töitä ja uutta opittavaa.

Ikkuna-festivaalin aikaan Kulmassa on tarjolla tapaspöytä perjantaina kello 16−19 ja lauantaina kello 13−19. Festivaalin aikana ei tarvitse tehdä etukäteisvarausta.

Tiia Neuvonen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka