Muut

Lentopalloilija teki harrastuksestaan ammatin

  • Vaasa

VIIKON VIERAS: Vaasan Kiisto ry on palkannut Patrik Ojaniemen lentopallon junioritoiminnan harrastekoordinaattoriksi opetusministeriön tukemana. Lisäksi Ojaniemi vastaa miesten edustusjoukkueen valmennuksesta.

35-vuotiaalla Ojaniemellä on takanaan pitkä pelaajaura miesten pääsarjatasolla sekä monivuotinen valmentajakokemus miesten ykkössarjasta.

Ojaniemi aloitti työssään elokuun alussa.

– Harrastekoordinaattori hoitaa juniorivalmennuslinjauksen kehittämisen, kouluttaa valmentajia ja pyrkii saamaan lisää harrastajia mukaan lentopalloon, Ojaniemi valaisee.

– Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi irtisanoutumaan Wärtsilältä yt-neuvotteluiden yhteydessä, kun mahdollisuus tähän paikkaan aukesi. Yksi unelma toteutui, kun sain tehdä harrastuksesta ammatin. Lisäksi tämän työn ohessa pystyn edelleen kehittymään valmentajana, Ojaniemi kertoo.

Nuoret mukaan lajiin. Yksi Ojaniemen uusista tehtävistä on nuorison innostaminen lentopallon pariin.

– Tehokkain tapa on kai edelleen kavereiden kautta tuleva innostuminen lajiin, mutta totta kai tuloksia saadaan myös silloin, kun mainostamme omia tapahtumiamme riittävästi ja oikealle kohdeyleisölle, Ojaniemi kertoo ja kannustaa kaikenikäisiä rohkeasti mukaan urheilemaan.

Pienestä pitäen. – Päädyin lentopallon pariin seitsemänvuotiaana, kun isä vei minut väkisin mukaan harjoituksiin, vaikka minua kiinnostivatkin silloin muut lajit, Ojaniemi naurahtaa.

– Huomasin kuitenkin pian pärjääväni lentopallossa hyvin, ja laji muuttui mielekkäämmäksi.

Valmennusajat alkoivat, kun Kiisto oli tippunut liigasta ykkössarjaan ja Ojaniemen käsi oli hiljattain leikattu, joten hän ei pystynyt hetkeen pelaamaan.

– Siitä oli luonnollista siirtyä valmentamaan kesän ajaksi, mikä sitten venyikin pidemmäksi pestiksi, ja sillä tiellä ollaan vieläkin, Ojaniemi sanoo.

Tavoitteena ykkössarja. Vaasan Kiiston lentopallon junioritoiminta on laajentunut merkittävästi viime vuosien aikana.

Junioritoiminta pyörii tällä hetkellä puhtaasti vapaaehtoisten valmentajien voimin, joten harrastekoordinaattorin palkkaamisella nykyiset valmentajat saavat kaivattua tukea valmennustyöhönsä.

Miesten edustusjoukkueen valmennustoimintaan Ojaniemen palkkaaminen tuo kaivattua nostetta. Tavoitteena on parissa vuodessa kehittää Kiiston lentopallotoimintaa takaisin ykkössarjatasolle.

Urheilullinen elämäntyyli. Lentopallon pelaamisen ja valmentamisen lisäksi Ojaniemi harrastaa kuntosalilla käyntiä, ja välillä penkkiurheilukin kiinnostaa.

– Jalkapalloa, jääkiekkoa ja uusimpana tuttavuutena amerikkalaista jalkapalloa on tullut seurattua, Ojaniemi kertoo.

Myös Ojaniemen perhe on mukana lentopallossa. Hänen vaimollaan on junioripelaajatausta, ja nyt hän toimii valmentajana lentopallokoulussa, jossa myös perheen viisivuotias tytär aloittaa jo tänä vuonna.

Juho Kauranen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka