Muut

Lakanoiden vaihtoa

  • Vaasa

PUNNITTUA PÖRINÄÄ: Feminismi on pääsääntöisesti hyvä asia, jos jätetään ne telaketjut pois. Sama palkka samasta työstä on ollut aina minulle itsestäänselvyys.

Sinkkutaloudessa elävänä melkein kaikki muut hommat sujuvat, paitsi se kirottu pussilakanoiden vaihtaminen. Naapurin rouvaakaan en kehtaa pyytää.

Pussilakanan on selvästikin suunnitellut mies, jolla on kuuliainen vaimo, joka huolehtii vaihtamisen. Olen kokeillut lukemattomia tyylejä: sängyn päältä seisoallaan roikottaen, toisesta päästä kädet sisään tunkien ja heputtaen.

Viimeksi sain keinoteltua itseni jotenkin pussilakanan sisään, ja paniikissa kaaduin avonaista vaatekaappia vasten. Vaatetanko meni poikki, ja yksi henkari repi pussilakanaan feministin mentävän reiän. (Anteeksi naiset, kiihdyin.)

Taloyhtiön kokouksessa keskusteltiin uuden pesukoneen hankkimisesta taloon, ja naapurin äijä koetti olla hyvinkin charmööri kysyessään, mitä mieltä tytöt ovat. Kuten arvata saattaa, helvetti pääsi irti. Siinä analysoitiin puolin ja toisin, oliko kyseinen tytöttely vähättelevää tytöttelyä vai seksuaalis-flirttailevaa tytöttelyä.

Naapurin äijä kutistui ja yritti tekeytyä näkymättömäksi, mutta leimakirves oli jo heilahtanut. Hän saa nyt kantaa tuota Kainin merkkiä, sovinistin leimaa.

Samana päivänä naapuriparka yritti uskoutua minulle, ettei ymmärrä ollenkaan näitä feministiakkoja, kun vielä oma muijakin oli ollut äänessä: ”Minä oon sille tolkuttanut, että kokouksissa pijät turpasi kiinni, niin eikö tämäkin ala siinä keuhkoomaan ihan niinku mitään mistään ymmärtäis! Minä oon perkele kantanu tilipussin jos toisennii kotia, niin nyt ei kyllä akka ymmärrä, mikä sen paikka kuuluis olla!”

Yritin myötäilytaktiikalla osoittaa näkemystäni, kuinka tässäkin asiassa on hyvä tarkastella myös toista näkökulmaa. Naiset voivat olla hyvinkin monikäyttöisiä ja apuna monissa arjen askareissa, kuten esimerkiksi pussilakanan vaihdossa.

Naapuri yllätti ja kertoi, että heillä hän vaihtaa pussilakanat. Kerroin naapurin äijälle ongelmistani pussilakanoiden kanssa, ja hän lupasi tulla vaihtamaan, kun vain ilmoittaisin.

Myöhemmin lakananvaihtopäivänä seurasin ihaillen, kuinka kätevästi naapurin äijä homman hoiti. Ei minkäänlaista äheltämistä tai täkin kulmien kadottamista puhumattakaan kaatuilusta.

Naapuri valisti minua: ”Nää on kato miesten hommia, se on ihan turha tämmösiin akkoja laittaa. Mitä pesuainetta muuten käytät? Minulla on tämä Omo... Vaikka se kyllä kuulostaa vähän niinku homo, mut on se kyllä hyvä... Se Omo.”

Allu Tuppurainen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka